Lenkija ketina įsigyti amerikietiškų naikintuvų | Diena.lt

LENKIJA KETINA ĮSIGYTI AMERIKIETIŠKŲ NAIKINTUVŲ

  • 1

Lenkijos vyriausybė pradėjo derybas su JAV dėl galimybės įsigyti modernių naikintuvų F-35, visuomeninis radijas antradienį citavo prezidentą Andrzejų Dudą (Andžejų Dudą).

Lenkijos, antradienį mininčios įstojimo į NATO 20-ąsias metines, vadovas sakė Ščecino radijui, kad valdantysis "Suvienytosios dešinės" aljansas ginkluotųjų pajėgų modernizaciją laiko itin svarbiu uždaviniu, nors ir reikalaujančiu daug laiko bei didžiulių lėšų. Šias pastangas apsunkina nepakankamas dėmesys kariuomenei ankstesniais metais, pabrėžė A. Duda.

Prezidentas pridūrė, kad Varšuva jau pasirašė sutartis dėl amerikietiškų reaktyvinių salvinės ugnies sistemų HIMARS ir oro erdvės gynybos sistemų "Patriot" pirkimo, taip pat priėmė įstatymą, numatantį, kad šalies gynybos išlaidos iki 2030 metų bus padidintos iki 2,5 procento bendrojo vidaus produkto.

NATO rekomenduoja, kad jos narės gynybai skirtų bent 2 proc. savo BVP.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jei

trumpai tai jav daro bizni saskaita tautu kurias paliko sovietai o rusai gali pulti sia formuluote /niekuo nepagrista/ ir vysta konfrontacija tarp2 imperiju kur dar yra 3 bet kolkas neutrali nors jau rodo savo komkaprizus o tospolititampos pasekme tai noras pasipinigauti nelaimingu zmoniu saskaita kuriu anot ju perdaug ir merkel su macronu teisinga uzeme politpozicija clintonais ir visaatzvilgiu jav kuria jau valdo zydai su pompejais ir visa banku sistemavanti?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS