Lenkijos ministras: D. Trumpas turi teisę neįsileisti imigrantų | Diena.lt

LENKIJOS MINISTRAS: D. TRUMPAS TURI TEISĘ NEĮSILEISTI IMIGRANTŲ

  • 5

Lenkijos užsienio reikalų ministras apgynė JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) įsaką laikinai neįsileisti pabėgėlių ir musulmonų iš septynių valstybių, ir pareiškė, kad kiekviena suvereni šalis turi teisę savaip nustatyti imigracijos politiką.

Witoldas Waszczykowskis (Vitoldas Vaščykovskis) sakė, kad „jokia valstybė neturi įsipareigojimo priimti imigrantus“ ir kad D. Trumpas „yra išrinktas prezidentas, turintis teisę“ nustatyti tokį draudimą.

W. Waszczykowskis tai pareiškė sekmadienio vakarą per privačią televiziją „Polsat News“.

Lenkijos diplomatijos vadovas priklauso konservatyviai vyriausybei, kuri griežtai nesutinka įsileisti musulmonų pabėgėlių. Praėjusiais metais ji atliko svarbų vaidmenį, sutrukdydama Europos Sąjungos pastangoms paskirstyti pabėgėlius visoms Bendrijos narėms.

D. Trumpo įsakas išprovokavo masinius protestus oro uostuose, o daugelis šalių jį pasmerkė kaip žmogaus teisių pažeidimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

LT

Rinkimu metu ...pries pirma kadencija prezidentas Obama...kaip "gailejo" emigrantu....kaip jis kovos uz juos !!!!! ,bet kaip isrinko ...tai pazadai kaip pernikstis sniegas istirpo...per pirma menesi deportavo 16.000 zmoniu ir rengdavo ,kas menesi kratas prekybos centruose, ir taip per 8metus o dabar viska daro kad kuom daugiau apjuodyti prezidenta D.Trumpa.

qew

tikrai taip.

V.L.

Ar negalima butu už pinigus skirtus pabėgėlių globai nupirkti Afrikoj žemės ir ten pastatyti naują miestą?Kuris ir bus pabėgusiųjų nuo karo gyvenamoji vieta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS