Lenkijos prezidentūra: A. Merkel tapo savo klaidų auka | Diena.lt

LENKIJOS PREZIDENTŪRA: A. MERKEL TAPO SAVO KLAIDŲ AUKA

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel sprendimas nebekelti savo kandidatūros į Krikščionių demokratų sąjungos pirmininko postą rodo jos politinį pralaimėjimą. Tai antradienį Lenkijos televizijai pareiškė Lenkijos prezidento kabineto vadovas Krzysztofas Szczerskis, atsakingas už užsienio politikos klausimus.

Pasak jo, A. Merkel „krito nuo savo pačios politikos, savo politinių klaidų smūgių“. „Tai nėra pasitraukimas šlovės spinduliuose“, – pridūrė pareigūnas.

Lenkijos prezidentūros atstovas pažymėjo, kad A. Merkel partija pralaimi vis naujus regioninius rinkimus. „Šitaip yra todėl, kad pabėgėlių problema, vidaus politikos klaidos atstumia rinkėjus nuo Vokietijos politinės scenos centro“, – teigė jis.

Anot K. Szczerskio, „Europa turi pakeisti savo politiką, kad vėl tvirtai atsistotų ant kojų“. „Ji turi suprasti, kodėl rinkėjai nusigręžia nuo senųjų lyderių“, – pabrėžė Lenkijos prezidento kabineto vadovas.

Pirmadienį Vokietijos kanclerė A. Merkel per spaudos konferenciją pareiškė nebekelsianti savo kandidatūros į Krikščionių demokratų sąjungos pirmininko postą, bet vadovausianti ministrų kabinetui iki 2021 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kęstas

Robotai tiek atpigina gamybą, kad globalizacija darosi nereikalinga. "Pigi darbo jėga: tai argumentas, kuris pritraukia daugelį tarptautinių korporacijų į tokias šalis, kaip Indija, Pakistanas, Bangladešas, Brazilija ar Meksika. Čia batus, drabužius ir automobilius galima pagaminti kur kas pigiau, net jei jie vis dar turi būti išsiųsti į kitą Žemės rutulio pusę - bent jau iki šiol tai buvo bendra mantra.Tyrėjai nagrinėjo automatizavimo poveikį užimtumui nuo 2005 iki 2014 m., ne tik pramoninėse šalyse, pavyzdžiui, Vokietijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, bet ir kylančios ekonomikos šalyse. Rezultatas stebinantis. Dėl robotų pramoninėse šalyse gamybos sąnaudos labai sumažėjo, dėl ko kai kuriais atvejais kai kurios bendrovės grąžino tam tikrų prekių gamybą namo, atgal į pramonines šalis." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

senai

reikejo sia bobule isleisti poilsio kol nepridare daugiau nesamoniu briuselio uzhipnizuota

SUSIJUSIOS NAUJIENOS