Lenkijos vicepremjerė keliama kandidate į Europos Komisiją | Diena.lt

LENKIJOS VICEPREMJERĖ KELIAMA KANDIDATE Į EUROPOS KOMISIJĄ

  • 0

Lenkijos vicepremjerė Elzbieta Bienkowska (Elžbieta Benkovska) yra Varšuvos siūloma kandidatė į Europos Sąjungos (ES) komisarus, trečiadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra PAP, pranešdama apie dar vieną galimą pasikeitimą šalies vyriausybėje.

Vyriausybės atstovė Malgorzata Kidawa-Blonska (Malgožata Kidava-Blonska) nenurodė, į kurį postą siūloma M. Bienkowska, taip pat vadovaujanti Infrastruktūros ministerijai.

Ministras pirmininkas Donaldas Tuskas, savaitgalį išrinktas naujuoju Europos Vadovų Tarybos pirmininku, gali atsistatydinti iš premjero posto dar šį mėnesį.

Jį pakeisti turėtų Lenkijos valdančiosios Piliečių platformos (PO) partijos lyderė numeris du Ewa Kopacz (Eva Kopač), laikoma aiškia favorite užimti premjero postą.

D.Tusko išvykimas, kaip nurodo apžvalgininkai, paliks didžiulę tuštumą, kurią PO partija bus nelengva užpildyti.

Tuo tarpu M. Bienkowskos išvykimas į Briuselį politiškai bus ne toks skaudus, nes ji yra technokratė, o ne PO partijos narė.

Šių metų pradžioje vyriausybės aplinkoje ji buvo laikoma potencialia D.Tusko įpėdine, tačiau šios minties buvo atsisakyta po kelių jos prastų pasirodymų televizijoje, pakenkusių ir ministrės asmeniniam populiarumo reitingui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS