Lenkų alpinistui 10 metų uždrausta kopti į Nepalo kalnus | Diena.lt

LENKŲ ALPINISTUI 10 METŲ UŽDRAUSTA KOPTI Į NEPALO KALNUS

  • 0

Lenkų alpinistas, nelegaliai kirtęs Kinijai priklausančio Tibeto ir Nepalo sieną Everesto viršukalnėje, 10 metų negalės kopti į Nepalo kalnus ir bus deportuotas iš šalies, ketvirtadienį pranešė vienas pareigūnas.

49 metų Januszas Adamas Adamskis (Janušas Adamas Adamskis) praėjusį mėnesį pasiekė aukščiausio pasaulio kalno viršūnę šiauriniu maršrutu iš Tibeto, o nusileido pietiniu maršrutu Nepalo pusėje, sakė Nepalo alpinizmo departamento pareigūnas Durga Dutta Dhakalas (Durga Duta Dhakalas). Pasak jo, lenkas neturėjo nei Nepalo vizos, nei leidimo kopti į Everestą.

D.D.Dhakalas informavo, kad Alpinizmo departamentas 10 metų uždraudė J.A.Adamski kopti į Nepalo kalnus ir perdavė jo bylą Imigracijos departamentui, kuris veikiausiai deportuos vyrą iš šalies.

J.A.Adamski yra jau antras užsienietis, šiemet patekęs Nepalo pareigūnų nemalonėn dėl kopimo į Everestą.

Kiek anksčiau ant Everesto buvo suimtas Pietų Afrikos Respublikos pilietis Ryanas Seanas Davy (Rajenas Šonas Deivis), nes jis kopė į kalną nesumokėjęs 11 tūkst. dolerių (apie 10 tūkst. eurų) mokesčio už leidimą. Šios pajamos neturtingai Himalajų valstybei yra labai svarbios.

Per pavasario alpinizmo sezoną Everesto viršūnę tiek maršrutais iš Nepalo, tiek iš Tibeto bandė pasiekti šimtai alpinistų ir jų gidų. Sezonas baigėsi praėjusią savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS