Liuksemburgo ministras įsiutino Italiją dėl komentarų apie fašistų metodus | Diena.lt

LIUKSEMBURGO MINISTRAS ĮSIUTINO ITALIJĄ DĖL KOMENTARŲ APIE FAŠISTŲ METODUS

  • 0

Liuksemburgo užsienio reikalų ministras Jeanas Asselbornas (Žanas Aselbornas) įsiutino Italijos užsienio reikalų ministrą Matteo Salvini (Matėją Salvinį), pareiškęs, kad jis naudoja fašistinius metodus.

Pirmąkart šie politikai susikirto penktadienį vykusiame ES susitikime Vienoje, kai M. Salvini pavadino imigrantus iš Afrikos vergais. Šis pasisakymas sukėlė J. Asselborno pykčio pliūpsnį.

Vėliau M. Salvini feisbuke pasidalino vaizdo įrašu ir komentarais, kuriais siekė dar labiau išprovokuoti Liuksemburgo ministrą.

Savo ruožtu jis interviu Vokietijos žiniasklaidai pareiškė, kad M. Salvini naudoja „30-ųjų metų fašistų toną ir metodus“.

„Neišsižadu savo žodžių, – šį savaitgalį duotame interviu „Spiegel Online“ sakė J. Asselbornas. – Tai buvo apskaičiuota provokacija“.

M. Salvini, kurio „Šiaurės lyga“ yra Italijos valdančiojoje koalicijoje, atsikirto sekmadienį.

„Liuksemburgo fiskalinio rojaus socialistų ministras pavadino mane fašistu, sulyginęs mano iš Italijos emigravusius senelius su šiandieniniais nelegaliais migrantais, ir nutraukęs mano kalbą“, – tviteryje parašė M. Salvini.

„Jeigu jam taip patinka imigrantai, jis gali pasiimti juos visus, nes Italijoje mes jų turime jau per daug“, – pridūrė jis.

Nepaisant pastaraisiais metais smarkiai sumažėjusio į Europą atvykstančių imigrantų skaičiaus, klausimas dėl migracijos vis dar yra vienas labiausiai skaldančių Europos Sąjungą.

Kitą savaitę Austrijoje vyksiančiame neformaliame ES viršūnių susitikime jam vėl bus skirta daug dėmesio.

Italijos pozicija migracijos klausimu tapo daug griežtesnė po rinkimų, kai „Šiaurės lyga“ suformavo koaliciją su „Penkių žvaigždučių judėjimu“.

„Italijoje mes galvojame, kad yra būtina padėti mūsų vaikams gimdyti daugiau vaikų, o ne priimti naujus vergus, kad jie pakeistų vaikus, kurių nebesusilaukiame“, – išplatintame vaizdo įraše iš ES posėdžio penktadienį sakė M. Salvini.

Tuomet Liuksemburgo ministras replikavo: „To jau per daug!“.

Tačiau M. Salvini tęsė: „Gal jums ir reikia daugiau imigrantų Liuksemburge, bet aš norėčiau, kad Italija liktų italams“.

Akivaizdžiai įsiaudrinęs, J. Asselbornas nutraukė jo kalbą.

„Liuksemburge, sere, yra keliasdešimt tūkstančių italų. Jie čia atvyko kaip migrantai ir dirbo Liuksemburge tam, kad jūs Italijoje turėtumėte daugiau pinigų savo vaikams, po velnių“, – kalbėjo Liuksemburgo diplomatijos vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS