Londonas: Jungtinei Karalystei dėl „Brexit“ atidėjimo gali tekti ruoštis EP rinkimams | Diena.lt

LONDONAS: JUNGTINEI KARALYSTEI DĖL „BREXIT“ ATIDĖJIMO GALI TEKTI RUOŠTIS EP RINKIMAMS

  • 0

Jungtinės Karalystės vyriausybė antradienį pripažino, kad vėl atidėjus „Brexit“ šaliai tektų ruoštis gegužę vyksiantiems Europos Parlamento rinkimams, bet pabrėžė, jog paskutinę minutę dalyvavimas juose gali būti atšauktas.

Ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) paskelbė, kad kitą savaitę prašys Europos Sąjungos antrą kartą, vėlesniam laikui nei balandžio 12-oji, atidėti „Brexit“, siekdama vėl pamėginti įtikinti JK parlamentarus ratifikuoti jos susitarimą dėl šalies išstojimo iš bloko.

„Norėtumėme susitarti dėl šio įstatymo grafiko, kad jis būtų priimtas iki gegužės 22 dienos, ir kad Jungtinei Karalystei netektų dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose“, – kalbėdama savo rezidencijoje Dauningo gatvėje pareiškė premjerė.

Tačiau JK turi pranešti apie dalyvavimą balsavime balandžio 11 dieną, kad balandžio 12-ąją sprendimas galėtų būti oficialiai patvirtintas.

„Kadangi vis labiau artėja („Brexit“ data)... turės būti imtasi tam tikrų dalykų“, – sakė Th. May kanceliarijos atstovas.

„Bet tiesa ir tai, kad iki paskutinės akimirkos prieš rinkimus galima atšaukti dalyvavimą“, – pridūrė jis.

Rinkimai vyks gegužės 23–26 dienomis, ir Europos Komisija yra anksčiau sakiusi, jog jei Britanija norės daug vėlesniam laikui atidėti „Brexit“, šaliai teks dalyvauti EP rinkimuose.

Kaip bebūtų, dalis JK priklausančių 73 vietų Europos Parlamente jau buvo perskirstytos kitoms ES šalims.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS