Londonas žada neleisti surengti naujo referendumo dėl Škotijos nepriklausomybės | Diena.lt

LONDONAS ŽADA NELEISTI SURENGTI NAUJO REFERENDUMO DĖL ŠKOTIJOS NEPRIKLAUSOMYBĖS

  • 3

Londonas trečiadienį atmetė galimybę organizuoti dar vieną referendumą dėl Škotijos nepriklausomybės, remdamasis Dauningo gatve pranešė laikraštis „The Guardian“.

„Kaip jau ne kartą sakėme, Škotija 2014 metais jau buvo surengusi referendumą ir ryžtingai nubalsavo už tai, kad pasiliktų (JK sudėtyje). Abi šalys turi gerbti referendumo rezultatus“, – nurodė britų premjerės kanceliarija.

Anksčiau trečiadienį škotų pirmoji ministrė Nicola Sturgeon (Nikola Sterdžen) pareiškė norinti surengti dar vieną plebiscitą, jei JK išstos iš Europos Sąjungos.

Reikiamus teisės aktus N. Sturgeon pažadėjo parengti iki šių metų pabaigos. Ji taip pat paprašė savo partijos išreikšti palaikymą Škotijos nepriklausomybei.

Per 2014 metais vykusį panašų referendumą 55 proc. škotų pasisakė prieš nepriklausomybę, o 45 proc. – už.

2016 metais visa JK nubalsavo už išstojimą iš ES, tačiau absoliuti dauguma škotų tuomet nepritarė narystės Bendrijoje nutraukimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kauniete-suvalkiete

Kad rusai ishejo is svetimu slavams, okupuotu valstybiu,tai pasaulio principas.;kaip isiverze ===taip ir iszygiavo[[...tu pamok man is tolo ranka..]] na.o Skotija tai peramzius greta gyvene britai;;;kaip ir Ispanijos katalonai ;;;Lietuvos zemaiciai ,aukshtaiciai,dzukai…..O kad rusai, po karo",nusedo" Lenkijoje,Vokietijoje Cekoslovakijoje ,Vengrijoje ir ir kitose aplink Rusija gyvenanciose valstybese...tai nieko panashaus I Britu Skotija. ir Ispanija ir Britanija tai vientisos "lasteles"[bet manes jie nepaklaus ,aishku….]]

/////////

cha ..cia vadinama pasauline europine demokratija,anglai gali uzdrausti ir neleisti Skotams balsuot del savo nepriklausomybes, o visi snukius issiepe spjaudo y rusijos puse ,neva ten nera demokratijos....

Anonimas

Be karo Vakarai dar niekam nedavė nepriklausomybės. Tai tik rusai išėjo iš tiek šalių, nei šūvio neiššovę. Bet jie vis tiek blogi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS