Londono meras nori uždrausti greitojo maisto reklamą visuomeniniame transporte | Diena.lt

LONDONO MERAS NORI UŽDRAUSTI GREITOJO MAISTO REKLAMĄ VISUOMENINIAME TRANSPORTE

  • 1

Londono meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas) penktadienį pasiūlė uždrausti pernelyg riebaus, sūraus ir saldaus maisto reklamas miesto visuomeniniame transporte.

Draudimu būtų siekiama kovoti su vaikų nutukimu. Meras taip pat siūlo 400 m spinduliu nuo mokyklų drausti atidaryti naujas išsinešti skirto karšto maisto įstaigas.

„Vaikų nutukimas Londone yra tiksinti bomba, ir aš esu pasiryžęs veikti“, – sakė S. Khanas.

„Tokiame klestinčiame mieste kaip Londonas negali būti teisinga, kad tai, kur gyveni, ir tavo gaunamos pajamos gali daryti didžiulį poveikį tam, ar tau prieinamas sveikas, maistingas maistas, ir neapsaugojimui nuo šlamštmaisčio reklamos“, – sakė jis.

Vaikų nutukimas Londone yra tiksinti bomba, ir aš esu pasiryžęs veikti.

„Štai kodėl siūlau uždrausti kenksmingo šlamštmaisčio reklamą visame mūsų metropolitene ir visuose autobusuose“, – pažymėjo meras.

Beveik 40 proc. 10-11 metų vaikų Londone turi antsvorio ar yra nutukę, rodo oficialūs duomenys.

Garsus virtuvės šefas Jamie Oliveris (Džeimis Oliveris) miesto planus pavadino „didžiuliu ir drąsiu žingsniu į priekį“.

Tačiau lobistų organizacija „Advertising Association“ pažymėjo, kad Britanijoje jau draudžiama daug riebalų, cukraus ir druskos turinčio maisto ir gėrimų reklama žiniasklaidoje, kur vaikai gali sudaryti daugiau kaip 25 proc. auditorijos.

„Tarptautinė patirtis ir nepriklausomi tyrimai parodė, kad reklamos draudimas menkai tepaveiks platesnius socialinius klausimus, nulemiančius nutukimą“, – transliuotojui BBC sakė organizacijos atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Emigrantas

Geriau, visiškai uždraustų valgyti viešame transporte!!! Po tokių "puotų" lieka kalnai šiūkšlių ir kario smarvė.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS