Londono simboliu tapęs dangoraižis „Gherkin“ parduodamas už 650 mln. svarų | Diena.lt

LONDONO SIMBOLIU TAPĘS DANGORAIŽIS „GHERKIN“ PARDUODAMAS UŽ 650 MLN. SVARŲ

  • 0

Vienu iš Londono simbolių tapęs dangoraižis „Gherkin“ („Agurkėlis“) parduodamas už maždaug 650 mln. svarų (2,84 mlrd. litų).

Nekilnojamojo turto įmonėms „Savills“ ir „Deloitte Real Estate“ buvo nurodyta parduoti šį 41 aukšto pastatą miesto finansų rajone, kai bankrutavo jį valdanti bendrovė.

Futuristinės išvaizdos statinys, panašus stiklinį agurkėlį, stūkso Londono Sičio rajone, viename iš pagrindinių pasaulio finansų centrų.

Sprendimas parduoti dangoraižį buvo priimtas po to, kai dabartinės jo valdytojos – Vokietijos nekilnojamojo turto bendrovės „IVG Immobilien“ – kreditoriai prarado viltį restruktūrizuoti jos skolas.

„IVG Immobilien“ įsigijo „Gherkin“ 2007 metais, tačiau dėl finansų krizės bendrovei sunkiai sekėsi grąžinti skolas. Dėl to kreditoriai balandžio 24 dieną buvo priversti paskirti „Deloitte“ pastato valdytoju.

„Savills“ prognozuoja, kad pasiūlymų pirkti tą architekto Normano Fosterio suprojektuotą pastatą bus gauta „iš visų pasaulio kampelių“, o jį parduoti tikimasi iki šių metų pabaigos.

„Deloitte Real Estate“ investicijų Sityje vadovas Jamie Olley (Džeimis Olis) sakė, kad šis avangardinis pastatas yra „labiausiai įsimintinas biurų bokštas Sičio siluete“.

Išgaubtais stikliniais šonais išsiskiriantis dangoraižis, kurio oficialus pavadinimas – „30 St Mary Axe“, buvo suprojektuotas pagal perdraudimo bendrovės „Swiss Re“ užsakymą ir atidarytas 2004 metais.

„Swiss Re“ jį pardavė „IVG Immobilien“ už 600 mln. svarų.

Šis pastatas matomas kai kuriuose filmuose, tokiuose kaip „Haris Poteris ir Netikras princas“ (Harry Potter and the Half-Blood Prince) ir režisieriaus Woody Alleno (Vudžio Aleno) melodramoje „Lemiamas taškas“ (Match Point).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS