M. Saakašvilis žada sugrįžti į tėvynę ir kovoti su esama Gruzijos valdžia | Diena.lt

M. SAAKAŠVILIS ŽADA SUGRĮŽTI Į TĖVYNĘ IR KOVOTI SU ESAMA GRUZIJOS VALDŽIA

  • 8

Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis po šios šalies vadovo rinkimų planuoja ten grįžti ir kovoti su esama valdžia.

„Ekonominė padėtis Gruzijoje šiandien yra katastrofiška. To priežastis – (Bidzinos) Ivanišvilio vadovaujamos mafijos puotavimas. Jis daro tai, ką darė Rusijoje: padedamas kelių bankų, jis pavertė kiekvieną gruzinų šeimą skolininkais“, – pareiškė M. Saakašvilis jo partijos „Jungtinis nacionalinis judėjimas“ antradienį išplatintame vaizdo įraše. Jis paminėjo buvusį premjerą, milijardierių, kurį opozicija laiko tikruoju Gruzijos valdytoju.

Pasak M. Saakašvilio, per pastaruosius šešerius metus Gruzijos bankų pelnas išaugo šešis kartus, ir dabar siekia beveik 1 mlrd. larių (338 mln. eurų).

„Baigsime su šita mafija; iš karto po to bus padidintos pensijos ir mokytojų bei policininkų atlyginimai. Baigsime su šita valdžia dar šiemet, po prezidento rinkimų“, – pareiškė M. Saakašvilis.

Jis pabrėžė, kad yra nusiteikęs rimtai imtis valdžios Gruzijoje pakeitimo.

„Būtinai atvažiuosiu į Gruziją, ir asmeniškai įgyvendinsiu visas šias programas drauge su savo komanda. Nepaliksiu gruzinų tautos bėdoje“, – sakė eksprezidentas.

Anot Gruzijos politologų, M. Saakašvilio palaikymas šalyje pastaraisiais metais smarkiai sumenko, ir dabar jį palaiko ne daugiau kaip 15 proc. rinkėjų. Prieš kelias savaites politikas kreipėsi į opozicinių Gruzijos partijų lyderius ir pasiūlė jiems iškelti bendrą kandidatą į prezidentus. Vis dėlto opozicijos atstovai jo pasiūlymui nepritarė.

Kovo 23 dieną buvo pranešta, kad Gruzijos parlamentas patvirtino naują Konstitucijos redakciją. Joje numatyta, kad šalyje bus įvestas parlamentinis valdymas.

Kaip numatyta pagrindinio Gruzijos įstatymo pataisose, valstybės valdyme smarkiai išaugs parlamento vaidmuo, o prezidento galios bus sumažintos. Be to, nuo 2024 metų Gruzijos prezidentas bus renkamas ne tiesioginiu balsavimu; šalies vadovą rinks paskirti rinkikai.

Naujoji Konstitucija įsigalios po spalį vyksiančių prezidento rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

Ech - jos tik gruzinas valdžią gauna, Stalinu virsta.

lietuvys

„Būtinai atvažiuosiu į Gruziją, ir asmeniškai įgyvendinsiu visas šias programas drauge su savo komanda. Nepaliksiu gruzinų tautos bėdoje“, – sakė eksprezidentas." - net graudu pasidarė, juk tai taip lietuviška.....

cegevara

tai gal i Lietuva, padet anukui ir tapinui, versti valdzia, rengti mitingelius, sitas cegevara paskubetu,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS