M. Sirisena Šri Lankos prezidentu bus prisaikdintas penktadienį | Diena.lt

M. SIRISENA ŠRI LANKOS PREZIDENTU BUS PRISAIKDINTAS PENKTADIENĮ

  • 0

Maithripala Sirisena (Maitripala Sirisena) penktadienį bus prisaikdintas naujuoju Šri Lankos prezidentu, dabartiniam šalies lyderiui Mahindai Rajapaksai (Mahindai Radžapakšai) pripažinus pralaimėjimą atkakliuose rinkimuose, sakė opozicijos atstovas.

M.Sirisena, rinkimų komisaro biure oficialiai sutikdamas su savo pergale, sakė, kad M.Rajapaksa „atvėrė kelią teisingiems rinkimams, kurie sudarė sąlygas“ jam būti prezidentu.

„Prisaikdinimas bus šiandien 18 val. Nepriklausomybės aikštėje“ Kolombe, sakė Samanas Athaudahetti (Samanas Ataudahetis).

M. Rajapakse pripažino pralaimėjimą rinkimuose

Šri Lankos prezidentas M. Rajapaksa po piktos kampanijos, kai šis ilgiausiai dirbantis Azijos lyderis buvo kaltinamas korupcija ir nesugebėjimu po karo sutaikyti šalies gyventojų, pripažino pralaimėjimą prezidento rinkimuose, penktadienį pranešė pareigūnai.

Po atkakliausios pastarųjų dešimtmečių rinkimų kovos vienas M.Rajapaksos aukšto rango padėjėjas sakė, kad buvęs lyderis priėmė ketvirtadienį masiškai balsavusių rinkėjų sprendimą.

„Prezidentas pripažįsta pralaimėjimą ir užtikrins sklandų valdžios perdavimą, nusilenkdamas žmonių valiai“, – sakė prezidento spaudos sekretorius Vijayananda Herathas (Vidžajananda Heratas), kuris pridūrė, kad jis jau paliko savo pagrindinę oficialią rezidenciją, taip pademonstruodamas simbolinį pralaimėjimo gestą.

Oficialūs šaltiniai sakė, kad opozicijos kandidatas į prezidentus Maithripala Sirisena (Maitripala Sirisena), buvęs ministras, kuris suvienijo susiskaldžiusią opoziciją ir pasiekė sunkiai įtikimą pergalę, nenuginčijamai pirmauja. Tai rodo jau paskelbti daliniai rezultatai.

Kaip rodo oficialūs rezultatai, paskelbti suskaičiavus beveik trečdalį balsų, už M.Siriseną balsavo 52,49 proc., o už M.Rajapaksą – 46,21 proc. rinkėjų.

„Prezidentas matė aiškią opozicijos kandidato daugumą ir nėra būdo tam įveikti“, – sakė vienas šaltinis, artimas pasitraukiančiam prezidentui.

V.Herathas sakė, kad M.Rajapaksa pralaimėjimą pripažino per susitikimą su Ranilu Wickremesinghu (Ranilu Vikremesingu), kuris vadovauja opozicijai parlamente ir kuris, kaip yra sakęs M.Sirisena, bus paskirtas jo premjeru.

Opozicijos parlamentaras Harsha de Silva (Harša de Silva) sakė, kad su M.Rajapaksa aptariamos pereigos detalės ir kad R.Wickremesingha “garantavo jam ir jo šeimai saugumą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS