Maskva: NATO apie potencialią Rusijos agresiją kalba tik dėl savo finansų | Diena.lt

MASKVA: NATO APIE POTENCIALIĄ RUSIJOS AGRESIJĄ KALBA TIK DĖL SAVO FINANSŲ

  • 21

Rusijos Valstybės Dūmo gynybos komiteto pirmininkas Vladimiras Šamanovas pirmadienį pareiškė, kad NATO apie Maskvos agresijos prieš Lenkiją ir Baltijos šalis galimybę kalba vien siekdama užsitikrinti didesnį bloko finansavimą.

„Rusijos įsiveržimo į Pabaltijį arba Lenkiją svarstymai ir įtraukimas į NATO operatyvinius planus – atviri kliedesiai, siekiant padidinti savo karinius biudžetus“, – V. Šamanovas sakė per susitikimą su Maskvoje akredituotais kariniais atašė.

Aljansas pasiuntė į Baltijos šalis ir Lenkiją savo priešakines pajėgas ir suintensyvino karines pratybas šiame regione po 2014 metais Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos ir Rusijos remiamų separatistų sukilimo Rytų Ukrainoje.

V. Šamanovas savo ruožtu sakė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos turi visus pajėgumus, reikiamus šalies teritorijai ir Maskvos interesams užsienyje apginti.

„Mūsų ginkluotųjų pajėgų kovinis potencialas ir dabar, ir prognozuojamoje ateityje užtikrina, kad galimam agresoriui bet kokiomis sąlygomis bus garantuotai sukelta nepriimtina žala“, – pabrėžė jis.

Įstatymų leidėjas sakė, kad Rusijos kariuomenė „pasiruošusi tiek ginti savo teritoriją, tiek veikti ginant nacionalinius interesus kitose teritorijose, jeigu mus privers tai padaryti – įskaitant nutolusius kovinių veiksmų teatrus“.

Gairės: NATO, Maskva, Rusija, agresija
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

onute

KAUNO DIENA PASTOVEI TRINA KOMENTARUS GEDA JUS LANSBERGINIAI KOVOTOJAI

JONAS

KUR KOMENTARAS

onute

PUTINAS PASAULIO PREZIDENTAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS