Maskva siūlo NATO neleisti pinigų gynybai nuo Rusijos „virtualios“ grėsmės | Diena.lt

MASKVA SIŪLO NATO NELEISTI PINIGŲ GYNYBAI NUO RUSIJOS „VIRTUALIOS“ GRĖSMĖS

  • 6

JAV tariamą „rusų grėsmę“ eksploatuoja siekdamos gauti iš NATO narių daugiau pinigų jų saugumui, antradienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė.

„Tai absoliučiai avantiūrinė istorija: iš pradžių įvaryti baimės, priversti visus totaliai drebėti išgirdus žodį „Rusija“, o paskui pareikšti, kad jie pasirengę užtikrinti saugumą, bet – už pinigus“, – radijui „Kommersant-FM“ sakė Marija Zacharova.

Pasak jos, „žaidimas tapo dar akivaizdesnis po to, kai Jungtinės Amerikos Valstijos paprasčiausiai ėmėsi nurodinėti... sumas ir apmokėtinas sąskaitas Aljanso narėms už veiklą, kurią jos prisiima: kiek NATO narės turi mokėti už savo saugumo užtikrinimą“.

„Žinoma, visa tai – pretekstas didinti gynybos nuo „rusų grėsmės“ finansavimą, todėl, kad iškart po pareiškimų apie būtinybę „kurti atsvarą Rusijai“ būna sąskaitų, paraiškų karo pramonės subsidijoms atnaujinimas ir taip toliau“, – sakė M. Zacharova.

Ji pažymėjo, kad „naujų, beje, virtualių, iššūkių kūrimas yra ir keistas, ir nekonstruktyvus" dalykas.

„Tačiau svarbiausia, kad tai paprasčiausiai griauna šiuolaikinių tarptautinių santykių pamatus“, – sakė ji.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė paragino NATO nebelaikyti Rusijos priešu ir sutelkti dėmesį į realias problemas.

„Mums atrodo, kad turi būti kitas klausimas, kuris NATO narėms seniai pribrendo: darbotvarkėje esanti kova su realiais iššūkiais ir grėsmėmis, atsižvelgiant į tai, kiek vyko teroro aktų, ir Europoje, ir ne tik Europoje, o visose Aljanso narėse“, – sakė M. Zacharova.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vvv

Tegul valkatos džiaugėsi ,kad siulo.

Tai

Tai ir kovoje su realiom gresmem o ta gresme gyvena rusijoje

...

Pastebėjimas teisingas, BET - ES turi mokėt gintis tiek nuo Š.Korėjos, tiek ir nuo JAV hakerių (tuo pačiu - ir nuo rusų).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS