Maskva teigia atsakiusi į Lietuvos sudarytą „Magnitskio sąrašą“ savo sankcijomis | Diena.lt

MASKVA TEIGIA ATSAKIUSI Į LIETUVOS SUDARYTĄ „MAGNITSKIO SĄRAŠĄ“ SAVO SANKCIJOMIS

  • 8

Rusijos Užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė savo sankcijomis atsakiusi į Lietuvos sudarytą „Magnitskio sąrašą“, draudžiantį atvykti į Lietuvą Rusijos piliečiams.

Kaip šeštadienį informavo Rusijos užsienio reikalų ministerija, Rusijai būtų „neteisinga likti skolingai partneriams, kalbant apie jų provokacinę veiklą“.

„Atsakant į Vilniaus priimtą amerikiečių „Magnitskio sąrašo“ analogą, iškilo būtinybė įvesti draudimą atvykti į Rusiją priešiškiausiai nusiteikusiems Lietuvos piliečiams, įskaitant vietinius politikus, parlamentarus ir politologus“, – informuoja Rusijos URM.

„Įspėjame, kad rusiškasis draudimo sąrašas liks atviras, ir jei Vilnius tęs savo provokacinę liniją, į jį bet kuriuo metu gali būti įtraukiamos ir naujos personalijos“, – teigiama pranešime.

Lietuvos URM penktadienį patvirtino gavusi informacijos, kad kai kurie Lietuvos piliečiai įtraukti į asmenų, kuriems draudžiamą atvykti į Rusiją, sąrašą, tačiau jų tapatybė ir skaičius neatskleidžiamas. Šiame sąraše esančius žmones ministerija informuoja asmeniškai.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius BNS sako, kad ministerija apie Rusijos sankcijas su konkrečiomis asmenų pavardėmis buvo informuota šią savaitę. Sąrašas nėra viešinamas dėl asmens duomenų apsaugos.

„Jie įsivaizduoja, kad tai yra atsakomosios priemonės, bet iš tikrųjų visa tai, ką jie daro, yra provokacinės, o ne atsakomosios priemonės. Jie taip pateikia, tokia jų laikysena ir tai stebint galima buvo to ir tikėtis“, – teigė ministras.

Apie tai, kad buvo informuoti apie patekimą į šį sąrašą penktadienį feisbuke paskelbė apžvalgininkas Rimvydas Valatka, „Laisvės TV“ žurnalistas Andrius Tapinas ir portalo 15min.lt žurnalistas Dovydas Pancerovas.

Į sąrašą pateko ir Seimo nariai: tai socialiniame tinkle paskelbė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „valstietis“ Vytautas Bakas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys Laurynas Kasčiūnas. Jis tikino, kad, jo žiniomis, sąraše yra daugiau kaip dešimt Seimo narių.

Asmenys nurodo buvę informuoti, kad į Rusiją negalės atvykti penkerius metus.

Kovo pabaigoje Lietuva, rodydama solidarumą su Didžiąja Britanija dėl buvusio dvigubo šnipo apnuodijimo, išsiuntė iš šalies tris Rusijos diplomatus, taip pat papildė „juodąjį sąrašą“ dešimtimis Rusijos piliečių. Jame esantiems asmenims draudžiama atvykti į šalį. 

Į vadinamąjį Magnitskio sąrašą tuomet papildomai įtrauktas 21 asmuo, dar 23 asmenims uždrausta atvykti į Lietuvą dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

liga

koks masalas toks ir pisalas taigi ka patys pasiulem ta patys ir gavom va tik magnolija to nejaucia

Ona

Kai Linkevičius su Grybauskaite sudarinėja "Magnitskio sąrašą",tai laiko "draugišku gestu" Rusijosa atžvilgiu.O kai Rusija atsako tokiu pačiu sąrašu,tai komjaunuolis Linelis mano,kad tai Rusijos provokacija.Storas,išpurtęs,praradęs bet kokią moralę ,komjaunuolis Linelis vertas apkaltos.Kaip gali Lietuvą atstovauti būtybė,p[as kurią SĄŽINĖS ir MORALĖS NERASTA.

taigi

Misija "Sibiras" neįleiskit, tegu briuselio - soroso spaliukai klykia :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS