Maskva teigia, kad JAV dokumentų nutekinimu gali būti siekiama apgauti Rusiją | Diena.lt

MASKVA TEIGIA, KAD JAV DOKUMENTŲ NUTEKINIMU GALI BŪTI SIEKIAMA APGAUTI RUSIJĄ

Labai slaptų dokumentų nutekinimas internete gali būti Jungtinių Valstijų žingsnis siekiant apgauti Rusiją, teigė JAV užsienio reikalų ministro pavaduotojas trečiadienį Rusijos naujienų agentūrų cituojamame pranešime.

„Tikriausiai kam nors būtų įdomu pažvelgti į šiuos dokumentus, ar tai tikrai yra dokumentai, nes tai gali būti klastotė arba tai gali būti tyčinis nutekinimas“, – Rusijos naujienų agentūroms sakė Sergejus Riabkovas.

„Kadangi JAV yra viena iš (Ukrainos) konflikto šalių ir iš esmės vykdo hibridinį karą prieš mus, gali būti, kad tokie metodai naudojami siekiant apgauti savo priešininkę – Rusijos Federaciją“, – sakė jis.

Dėl šio pažeidimo, paskatinusio Teisingumo departamentą pradėti baudžiamąjį tyrimą, buvo atskleista įslaptintos informacijos apie Ukrainos kovą su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis, taip pat JAV sąjungininkų slaptų vertinimų.

Naujienų agentūros AFP peržiūrėtame dokumente pabrėžiama, kad JAV nerimauja dėl Ukrainos gebėjimo toliau gintis nuo Rusijos smūgių, o laikraštis „The Washington Post“ pranešė, kad kitame dokumente išreikštos abejonės dėl būsimo Kyjivo puolimo sėkmės.

Laikraštis „The Guardian“ rašė, kad viename dokumente JAV pareigūnai nurodė, jog vienu metu Ukrainoje veikė 97 NATO šalių specialiųjų pajėgų nariai, įskaitant 50 britų karių.

Pastarosiomis dienomis „Twitter“, „Telegram“, „Discord“ ir kitose svetainėse buvo rasta dešimtys dokumentų nuotraukų. Kai kurios iš jų taip pat rodytų, kad JAV šnipinėja sąjungininkus ir partnerius, įskaitant Izraelį, Pietų Korėją ir Ukrainą.

Daugelio dokumentų nebegalima rasti tose svetainėse, kuriose jie pirmą kartą buvo paskelbti, o Jungtinės Valstijos, kaip pranešama, siekia, kad jie būtų pašalinti.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, JAV dokumentai, nutekinti dokumentai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS