Meksika: Tichuanos gyventojai nesidžiaugia migrantų antplūdžiu | Diena.lt

MEKSIKA: TICHUANOS GYVENTOJAI NESIDŽIAUGIA MIGRANTŲ ANTPLŪDŽIU

  • 1

Prie sienos su JAV esančio Meksikos Tichuanos miesto gyventojai protestuoja prieš tai, kad jame apsistotų tūkstančiai migrantų ir pabėgėlių, mėginančių patekti į JAV teritoriją, praneša naujienų agentūra „The Associated Press“.

Jos duomenimis, per kelias pastarąsias dienas į miestą atvyko apie 3 tūkstančius migrantų, kurie su daugiatūkstantiniu karavanu jau daugiau kaip mėnesį traukia per Centrinę Ameriką, tikėdamiesi pakliūti į Jungtines Valstijas ir gauti ten pabėgėlių statusą.

Pasak pareigūnų, prie Meksikos sienos su JAV atvykstančių migrantų skaičius netrukus gali išaugti iki 10 tūkstančių, informuoja AP.

Spalio 18 d. JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, jog kreipsis į kariškius ir uždarys pietinę sieną, jeigu Meksikos valdžia nesustabdys nelegalių migrantų iš Centrinės Amerikos šalių, siekiančių patekti į Jungtines Valstijas. Jis taip pat teigė, jog Gvatemalos, Hondūro ir Salvadoro valdžia nieko nedaro, kad užkirstų kelią nelegaliai savo piliečių migracijai į JAV.

Spalio pabaigoje D. Trumpas davė nurodymą padidinti kariškių skaičių prie sienos su Meksika iki 15 tūkstančių žmonių, kad būtų sustabdyti „migrantų karavanai“. Lapkričio 9 d. Baltųjų rūmų šeimininkas pasirašė potvarkį nesuteikti prieglobsčio nelegaliems migrantams.

GALERIJA

  • Meksika: Tichuanos gyventojai nesidžiaugia migrantų antplūdžiu
  • Meksika: Tichuanos gyventojai nesidžiaugia migrantų antplūdžiu
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vis dėlto palaikau JAV teisę neįleisti imigrantų iš skurdžių valstybių. Taip, Gvatemaloje labai blogai - tai pulkite Gvatemalos vyriausybę, o ne JAV.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS