M. Trump trumpam žengė į JAV dėmesio centrą | Diena.lt

M. TRUMP TRUMPAM ŽENGĖ Į JAV DĖMESIO CENTRĄ

  • 0

Melania Trump (Melanija Tramp) iki šiol, regis, mieliau likdavo antrame plane, bet pirmadienį trumpam žengė į dėmesio centrą ir pristatė savo, kaip pirmosios ponios, darbo prioritetą – visuomenės informavimo kampaniją, kuria siekiama padėti vaikams.

Jos pirmtakė Laura Bush (Lora Buš) buvo pasirinkusi kovą su neraštingumu, o Michelle Obama (Mišel Obama) propagavo sveiką mitybą bei kovą su nutukimu. Dabar prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) žmona irgi pasirinko veiklos sritį.

Jos kampanijos šūkis – „Būk geriausias“.

Per kruopščiai surežisuotą ceremoniją Baltųjų rūmų rožyne 48 metų slovėnė, buvusi manekenė, perspėjo dėl būdų, kuriais socialinė žiniasklaida „per dažnai“ gali būti panaudota prieš vaikus.

„Mūsų, kaip suaugusiųjų, atsakomybė yra šviesti juos ir priminti jiems, kad kalbėdami, žodžiu ar internete, jie privalo išmintingai pasirinkti žodžius ir kalbėti pagarbiai ir užjaučiamai“, – sakė pirmoji ponia.

„Kai vaikai anksti išmoksta pozityvaus elgesio internete, socialine žiniasklaida galima naudotis produktyviai, ji gali daryti pozityvias permainas“, – pabrėžė M. Trump.

JAV prezidentas, kuris garsėja šaipymusi iš savo oponentų socialiniame tinkle „Twitter“, sėdėjo pirmojoje eilėje, priešais kelias dešimtis ta proga į Baltuosius rūmus pakviestų vaikų.

„Kaip motina ir pirmoji ponia nerimauju, kad šiandienos sparčiame ir labai susaistytame pasaulyje vaikai gali būti mažiau pasirengę reikšti ar valdyti savo emocijas ir dažnai griebiasi destruktyvaus ar įpročiu tampančio elgesio formų“, – sakė M. Trump.

Populiarumas auga

Renginys sustiprino savo vaidmenį perprantančios ir su juo susigyvenančios pirmosios ponios įvaizdį, bet jis plėtojasi lygiagrečiai prezidento įvaizdžiui. Poros tarpusavio bendravimas viešumoje yra ribotas.

Melania, trečioji D. Trumpo žmona, iki šiol tyli apie gandus dėl jų santuokoje tvyrančios įtampos po įtarimų, kad jos vyras dar iki tapdamas prezidentu turėjo nesantuokinių romanų su pornografinių filmų aktore Stormy Daniels (Stormi Daniels) ir viena buvusia žurnalo „Playboy“ gražuole.

D. Trumpui prieš metus ir tris mėnesius tapus prezidentu, jo sutuoktinės populiarumas augo.

Kaip rodo pirmadienį paskelbti televizijos CNN ir rinkos tyrimų kompanijos SSRS apklausos rezultatai, 57 proc. amerikiečių palankiai vertina pirmąją ponią. Tai didelis šuolis nuo sausio mėnesio, kai parama jai buvo 47 procentai.

Šalyje, kurioje vis didėja politinis skilimas, demokratų rinkėjų parama Melaniai yra dar įspūdingesnė ir pašoko 15 procentinių punktų. Šiuo metu demokratų rinkėjų, palankiai ir nepalankiai vertinančių M. Trump, stovyklos yra apylygės.

Vis dėlto pritarimas Melaniai yra mažesnis nei buvo M. Obamai tuo pačiu Baracko Obamos (Barako Obamos) kadencijos metu.

Baigiantis pirmadienio renginiui Baltųjų rūmų rožyne D. Trumpas apsikabino su žmona, paėmė mikrofoną ir gyrė „tikrai gražią ir nuoširdžią“ jos kalbą.

„Kad ir kur ji nuvyktų, amerikiečius sujaudina jos nuoširdumas“, – sakė prezidentas.

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) žmona Brigitte Macron (Brižit Makron) po susitikimo su Melania sakė, kad JAV pirmoji ponia yra „stipri asmenybė, bet stengiasi tai nuslėpti“.

Pristatydama savo naująją iniciatyvą, Melania aiškiau įsipareigojo tradiciniam pirmosios ponios vaidmeniui, kurį iki šiol, regis, vaidino neryžtingai. Bet kol kas ji vis dar nėra atskleidusi visų savo kortų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS