A. Merkel teigiamai vertina „Brexit“ pratęsimo iki 2020 metų pradžios galimybę | Diena.lt

A. MERKEL TEIGIAMAI VERTINA „BREXIT“ PRATĘSIMO IKI 2020 METŲ PRADŽIOS GALIMYBĘ

  • 1

Vokietijos kanclerė Angela Merkel „Brexit“ termino pratęsimą „keliais mėnesiais iki 2020 metų pradžios laiko įmanomu“, antradienį pareiškė šaltinis iš jos partijos, cituodamas parlamente kalbėjusią vadovę.

Trumpame pasitarime su savo CDU-CSU konservatorių bloko parlamentarais, vykusiame po susitikimo su britų premjere Theresa May (Tereza Mei) Berlyne, A. Merkel pareiškė, jog tokia galimybė bus svarstoma trečiadienio Europos Sąjungos viršūnių susitikime, nurodė šaltinis.

Europos Vadovų Tarybos pirmininko Donaldo Tusko biuras anksčiau iškėlė „lanksčios“ išstojimo procedūros pratęsimo iki 12 mėnesių laikotarpiui idėją, leidžiant Londonui pasitraukti anksčiau, jeigu jis bus tam pasiruošęs.

Artėjant vėliau antradienį numatytoms Th. May ir Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) deryboms, Paryžius leido suprasti, kad pritartų išstojimo termino pratęsimui, bet su tam tikrais apribojimais.

„Mes niekada neprieštaravome minčiai rasti alternatyvų sprendinį (išstojimo) „be jokios sutarties“ atvejui su tam tikrais apribojimais ir ne bet kokia kaina“, – sakė E. Macrono patarėjas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Paklaustas, apie galimą pratęsimo terminą, patarėjas atsakė, kad vieni metai „atrodo per daug“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Ne mėnesiui pratęsti reikia o metams keliems,žaidžia kas mėnesį ,nesuprantu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS