A. Merkel Ukrainos prezidento rinkimų nugalėtoją pakvietė į Vokietiją | Diena.lt

A. MERKEL UKRAINOS PREZIDENTO RINKIMŲ NUGALĖTOJĄ PAKVIETĖ Į VOKIETIJĄ

Vokietijos federalinė kanclerė Angela Merkel antradienį telefonu kalbėjosi su Ukrainos prezidento rikimų nugalėtoju Volodymyru Zelenskiu ir pakvietė jį apsilankyti Vokietijoje. 41-erių komikas sekmadienį vykusiame antrajame prezidento rinkimų rate aiškia persvara įveikė dabartinį šalies vadovą Petro Porošenką.

Pasak vyriausybės atstovės, A. Merkel telefonu pasveikino V. Zelenskį su pergale. Gautas rezultatas esą suteikia jam stiprų mandatą. Politikos naujokas gavo daugiau kaip 73 proc. rinkėjų pasitikėjimą.

V. Zelenskis, vyriausybės duomenimis, pareiškė susidomėjimą atnaujinti pokalbius Normandijos formatu. Čia omenyje turimos derybos dėl taikos Rytų Ukrainoje, kuriose be Ukrainos ir Rusijos dar dalyvauja Vokietija bei Prancūzija. V. Zelenskis šį klausimą kaip prioritetą įvardijo jau savo pergalės kalboje rinkimų vakarą.

Šis pokalbis telefonu nuo sekmadienio buvo jau antrasis kontaktas tarp kanclerės ir būsimo prezidento. Pirmadienį A. Merkel su pergale V. Zelenskį pasveikino raštu. Laiške ji pažadėjo, kad Vokietija rems Ukrainą, ypač - „dėl jos teisės į suverenumą ir teritorinį integralumą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Absurdas,ponai

Žinovai, nekaišiokite pagalių į ratus, leiskite dirbti. Patarėjai atsirado. Apseis be jūsų. Savo kiemą susitvarkykit, o ne kiškit nosį į kaimynų kiemą.

TvartelioZinios

Bet visu pirma jis turi pasodinti Parasenka ir visa jusu sutriesta marionetine chunta iki gyvos galvos , igyvendinti teisinguma ir Ukrainos tautos lukescius

TvartelioZinios

As nesuprantu, jus galvojite kad jis neturi ka veikti gyvenime kaip vazineti i visokius kruizus po Vokietijas, Jis visu pirma turi nuvaziuoti i Donecko sriti susitikti su Donecko Ukrainieciais ir issispresti savo salies vidines problemas, kurias jus vakaru kapitalistines okupantines lervos padarete

SUSIJUSIOS NAUJIENOS