A. Merkel: Ukrainos problemą reikia išspręsti, bet būtina gerinti ryšius su Rusija | Diena.lt

A. MERKEL: UKRAINOS PROBLEMĄ REIKIA IŠSPRĘSTI, BET BŪTINA GERINTI RYŠIUS SU RUSIJA

  • 7

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad Ukrainos problemą reikia išspręsti, tačiau taip pat būtina gerinti ryšius su Rusija.

„Turime rasti šios problemos sprendimą. Turi būti saugus sprendimas Ukrainai, tačiau santykiai su Rusija taip pat turi būti pagerinti,“ – sakė kanclerė per bendrą spaudos konferenciją Baltuosiuose su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

„Labai džiaugiuosi žinodama, kad Amerikos administracija ir prezidentas asmeniškai palaiko Minsko procesą,“ – pabrėžė A.Merkel.

„Minskas yra geras pagrindas, bet, deja, kol kas nepasiekėme pažangos, kokios norėtume. Tačiau kartu su savo ekspertais artimiausius kelis mėnesius dirbsime šiuo klausimu,“ – pridūrė ji.

D.Trumpas savo ruožtu pagyrė A.Merkel ir Prancūzijos prezidentą Francois Hollande'as (Fransua Holandas) už pastangas išspręsti konfliktą Ukrainoje.

„Aš taip pat vertinu kanclerės Merkel, taip pat ir Prancūzijos prezidento, lyderystę sprendžiant konfliktą Ukrainoje, kur mes siekiame taikaus sprendimo,“ – sakė jis per bendrą spaudos konferenciją.

Rusija, 2014 metais aneksavusi Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, palaiko dideles teritorijas Rytų Ukrainoje kontroliuojančius promaskvietiškus separatistus. Jų konfliktas su provakarietiška Kijevo vyriausybe nusinešė jau per 10 tūkst. žmonių gyvybių.

Maskva savo ruožtu neigia kaltinimus, kad ji siunčia karių ir ginklų į Ukrainos teritoriją bei kursto šį konfliktą.

2015 metų vasarį visos konflikto šalys, padedant Vokietijai ir Prancūzijai, sudarė taikos susitarimus. Vis dėlto vadinamieji Minsko susitarimai, nors ir padėjo sumažinti kautynių intensyvumą, ne visiškai jas sustabdė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

cha cha cha

Debilai Putino subinlaižiai pritaria savo kvailumui.

pritariu

Taip, pasirodo dar yra klikę lumpakojų durnių :)

taip

Pasirodo daug vatnikų, ne tik tarp Lietuvos Ryto skaitytojų, bet ir Kaune. Didžiausia chunta randasi valstybėje truputi toliau į Rytus nei Ukraina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS