Metinė infliacija Rusijoje gruodį netikėtai sumažėjo | Diena.lt

METINĖ INFLIACIJA RUSIJOJE GRUODĮ NETIKĖTAI SUMAŽĖJO

  • 6

 Septynis mėnesius iš eilės kilusi metinė infliacija Rusijoje gruodį netikėtai sumažėjo, parodė penktadienį paskelbti oficialūs duomenys, kurie, artėjant prezidento rinkimams, yra naudingi Kremliui.

Ekonomistai prognozavo, kad metinė infliacija, lapkritį siekusi 7,5 proc., gruodį vėl padidės, tačiau ji smuktelėjo iki 7,4 procento.

Visgi šis rodiklis vis dar gerokai viršija 4 proc. tikslinį infliacijos lygį, kurį taiko šalies centrinis bankas, praėjusį mėnesį padidinęs bazinę palūkanų normą iki 16 proc., kad pažabotų tolesnį kainų kilimą.

Infliacija kelia didelį susirūpinimą centriniam bankui ir Kremliui, kuris tikisi prieš kovo mėnesį vyksiančius prezidento rinkimus parodyti, kad šalies ekonomika yra stipri.

Kainų kilimą šalyje skatina ir darbuotojų trūkumas po mobilizacijos, kai tūkstančiai vyrų buvo pašaukti į kariuomenę arba pabėgo į užsienį.

Pragyvenimo išlaidos Rusijoje yra ypač opus klausimas, juolab kad šalis per tris dešimtmečius nuo Sovietų Sąjungos žlugimo išgyveno ne vieną didelės infliacijos laikotarpį.

Gruodį Rusija paskelbė naikinanti importo muitą kiaušiniams po to, kai jų kainos pašoko apie 40 proc., sukėlusios nerimą visuomenėje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

> kam tas popierius kai nėr iš ko šikt

putliandijoje nėr duonytės nėr mėsytės tik raudonos vėliavytės, net lavonmaišių trūkumas "osvoboditeliams"

mordore neliko tualetinio popieriaus

nes iš jo dieną-naktį spauzdina naujus rublius

vanga

Arteja kremliaus issigimeliu krachas, arteja... :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS