Mirė A. Carteris, JAV gynybos sekretorius, atvėręs darbo vietas moterims | Diena.lt

MIRĖ A. CARTERIS, JAV GYNYBOS SEKRETORIUS, ATVĖRĘS DARBO VIETAS MOTERIMS

  • 2

Būdamas 68 metų mirė Ashtonas Carteris (Eštonas Karteris), paskutinius dvejus Baracko Obamos (Barako Obamos) administracijos valdymo metus ėjęs gynybos sekretoriaus pareigas ir atvėręs kovines pozicijas moterims bei panaikinęs draudimą transseksualiems asmenims tarnauti kariuomenėje.

A. Carteris po širdies smūgio mirė pirmadienio vakarą, antradienį pranešė Harvardo universiteto Kennedy (Kenedžio) mokyklos dekanas Douglasas Elmendorfas (Daglasas Elmendorfas).

Velionis šioje mokykloje ėjo Belferio mokslo ir tarptautinių santykių centro direktoriaus pareigas.

2015 metų gruodį, po trejus metus trukusių studijų ir diskusijų, A. Carteris įsakė kariuomenei atverti visas darbo pozicijas moterims, įskaitant pavojingiausius ir labiausiai alinančius komandosų postus, pašalindamas paskutines kliūtis, trukdžiusias joms tarnauti koviniuose junginiuose.

Kitais metais šis iš Filadelfijos kilęs vyras panaikino draudimą translyčiams kariams tarnauti JAV kariuomenėje, sakydamas, kad tai teisingas žingsnis.

„Amerikiečiams, kurie nori tarnauti ir gali atitikti mūsų standartus, turėtų būti suteikta galimybė dėl šio tikslo varžytis“, – 2016 metų birželį sakė A. Carteris, išdėstydamas vienerių metų planą, kaip įgyvendinti pokyčius.

„Mūsų misija yra apginti šią šalį ir nenorime, kad kliūtys, nesusijusios su asmens kvalifikacija, trukdytų mums įdarbinti ar išlaikyti karį, jūreivį, lakūną ar jūrų pėstininką, galintį geriausiai šią misiją atlikti“, – komentavo jis.

Buvęs gynybos sekretorius taip pat dažnai su pasididžiavimu kalbėdavo apie savo vaidmenį paspartinant šarvuotųjų transporto priemonių, skirtų geriau apsaugoti JAV karius nuo pakelės bombų Irake ir Afganistane, įsigijimą.

A. Carteris buvo 25-asis gynybos sekretorius ir „nieko nemėgo labiau, nei leisti laiką su kariais“, sakoma jo šeimos pranešime. Jame taip pat primenama, kad A. Carteris su žmona Stephanie (Stefani) dažnai nuvykdavo į Iraką ir Afganistaną aplankyti JAV karių. 

„Jis visada atidėdavo politiką į šalį; jis tarnavo abiejų partijų prezidentams penkiose administracijose“, – rašo šeima.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Cha,----nieko doro!! neigyvendino.

Anonimas

Gaila, nespėjo suformuoti vaivorykštines divizijos. Būtų pati kovingiausia JAV.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS