Mokslininkai: dėl karščio Azijoje 2100-aisiais nebebus įmanoma gyventi | Diena.lt

MOKSLININKAI: DĖL KARŠČIO AZIJOJE 2100-AISIAIS NEBEBUS ĮMANOMA GYVENTI

Pasak mokslininkų, Pietų Azijoje 2100-aisiais bus taip karšta, kad bus net nebeįmanoma gyventi.

Kaimiškų vietovių gyventojams karštį ypač sunku ištverti, nes nėra elektros, tad nėra ir kondicionuojamų patalpų, kuriose būtų palaikoma žemesnė temperatūra. Pavyzdžiui, Pakistano mieste Sibyje šią vasarą temperatūra buvo pakilusi net iki 52 laipsnių Celsijaus.

Kai kurie vietiniai svajoja su šeima persikelti, kur vėsiau, bet tam tiesiog neturi pinigų. Per mėnesį teuždirba tiek, kiek kainuotų kelionė vienam žmogui į provincijos sostinę. Tad įkalinti čia, kur gyvena, bando prisitaikyti – visus darbus stengiasi atlikti iki įdienojant, vidurdienį net turgus panašus į vaiduoklių miestą, visi slepiasi nuo svilinančio karščio. Laimė, Sibyje sausa.

Išsamiau apie nepakeliamus karščius Azijoje – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Vadinamieji "mokslininkai" žino tiktai tai - kas buvo vakar! O tai kas bus po 10 dienų ar net po 100 metų jiems bus duota žinoti tiktai tada kad jie pažins KETURIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!

Romas Zubinas-Tęsėjas

Su kuo gi diskutuoti? "Mokslininkai" užsiima, kad "daržininkyste" bei "grybavimu", tiktai ne mūsų praeities tyrinėjimu!? O būtent mūsų protėvių šaltiniuose ir yra atsakymai į klausimus- kas? ir kodėl? Žemėje vyksta bei kas ir kodėl vyks ateityje?! Jau 10 metų kaip yra įminti praeities kultūrų šaltiniai! Šia tema parašytos knygos su schemomis bei vyksmo grafikais ir atsakymais - kaip į sieną!? Anot vieno profesoriaus:"Neturime laiko skaityti šaltinius"!? Tad už ką gi jiems Valstybė moka atlyginimą?!

O

kas jiems liepė visus miškus išnaikinti? Matjošaičio tai nebuvo Azijoj prieš porą tūkstančių metų!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS