N. Humeniuk: okupuotose Ukrainos teritorijose rusai stengiasi militarizuoti jaunimą ir vaikus | Diena.lt

N. HUMENIUK: OKUPUOTOSE UKRAINOS TERITORIJOSE RUSAI STENGIASI MILITARIZUOTI JAUNIMĄ IR VAIKUS

Laikinai okupuotose Chersono ir Zaporižios sričių teritorijose rusai stengiasi militarizuoti jaunimą ir vaikus.

Kaip rašo „Ukrinform“, tai per televizijos maratoną pareiškė Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk.

„Laikinai okupuotose Chersono ir Zaporižios sričių teritorijose rusai deda dideles pastangas jaunimui ir vaikams militarizuoti. Visi būreliai ir popamokiniai renginiai skirti militaristiniam auklėjimui, grindžiamam Rusijos propagandos skleidžiamu pseudopatriotizmu“, – sakė N. Humeniuk.

Ji pažymėjo, kad rusai laikinai okupuotose Chersono ir Zaporižios sričių teritorijose taip pat atlieka vadinamąją vyrų ir turto inventorizaciją.

„Žmonės, kurie išvažiavo, kad nereikėtų dalyvauti vadinamuosiuose (Rusijos prezidento) rinkimuose, paliko savo nuosavybę. Dabar okupantai bando nusavinti šį nekilnojamąjį turtą“, – pabrėžė N. Humeniuk.

Be to, pasak jos, rinkimuose dalyvavusių žmonių sąrašus priešas naudoja potencialiam mobilizacijos resursui suformuoti.

„Iš pradžių rusai bando šaukiamojo amžiaus žmones įtraukti į teritorinės gynybos dalinius įtvirtinimams statyti, paskui - perkelti į poligonus, o jau iš ten – permesti į kovinio sąlyčio liniją“, – pažymėjo pareigūnė.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose gyvena daugiau kaip 1,6 mln. vaikų. Mažiausiai 100 tūkst. jų yra įtraukti į Rusijos propagandines „jaunimo organizacijas“.

Gairės: Natalija Humeniuk, karas Ukrainoje, okupuotos teritorijos, rusai, militarizuoja jaunimą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS