N. Modi: Indija su Rusijos pagalba pasistatys dar bent 10 atominių reaktorių | Diena.lt

N. MODI: INDIJA SU RUSIJOS PAGALBA PASISTATYS DAR BENT 10 ATOMINIŲ REAKTORIŲ

  • 1

Energijos stygių jaučianti Indija planuoja pasistatyti dar bent 10 atominių reaktorių, bendradarbiaudama su Rusija, premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) pareiškė ketvirtadienį po derybų Delyje su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Apibrėžėme ambicingą branduolinės energetikos viziją su bent 10 naujų reaktorių, – N.Modi sakė per spaudos konferenciją. – Jie pasižymės aukščiausiais pasaulyje saugumo standartais. Tai taip pat apims įrangos ir komponentų gamybą Indijoje.“

Rusija pastatė du atominius reaktorius Kudankulamo jėgainei pietų Indijoje pagal smarkiai vėlavusį susitarimą, taip pat sieks jų parduoti daugiau pagal sutartis, pasirašytas 2008 ir 2010 metais.

Abi šalys ketvirtadienį pasirašė 16 sutarčių, įskaitant kontraktą dėl vieno iš pažangiausių Rusijos sraigtasparnių gamybos Indijoje. Taip pat buvo pateiktas pasiūlymas Indijoje įkurti gamyklas, kurios gamintų atsargines dalis rusiškai karinei technikai.

Indija tradiciškai perka iš Rusijos 70 proc. įsigyjamos karinės technikos.

Indijos ir Rusijos prekybos apimtis šiuo metu siekia tik 10 mlrd. JAV dolerių per metus, nors Delis ir Maskva palaiko tvirtus ryšius, užsimezgusius praeito amžiaus 6-ame dešimtmetyje, po sovietų diktatoriaus Josifo Stalino mirties.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

RUSAS

Eurokolchozas pergyvena kad Rusija liks be pinigu-kiek tik AES reikia pastatyti,kiek reaktoriu reikia po visa pasauli pastatyti Dirbk ir netingek ir pinigu bus net labai daug

SUSIJUSIOS NAUJIENOS