Nauja apklausa: dauguma britų yra prieš „Brexitą“ | Diena.lt

NAUJA APKLAUSA: DAUGUMA BRITŲ YRA PRIEŠ „BREXITĄ“

  • 8

Likus trims mėnesiams iki planuojamo „Brexito“, dauguma britų, anot apklausos, mieliau liktų ES. Jei dabar vyktų antras referendumas, 46 proc. žmonių balsuotų už pasilikimą Bendrijoje ir 39 proc. būtų prieš, rodo apklausa, kurią atliko nuomonės tyrimo institutas „YouGov“, informuoja agentūra „Reuters“.

Likę respondentai teigė, kad arba nedalyvautų tokiame referendume, arba dar nėra apsisprendę, arba nenorėjo atsakyti į atitinkamą klausimą. Jei šią respondentų grupę atmestume, santykis būtų 54 proc. už narystę ES, 46 proc. - prieš. Per referendumą 2016-aisiais ES šalininkai su 48 proc. balsų pralaimėjo „Brexito“ rėmėjams, surinkusiems 52 proc. balsų.

Nauja apklausa dar kartą parodo, kokia susiskaldžiusi šiuo klausimu yra šalis. Daug mėnesių nuomonės tyrėjai skelbia panašius rezultatus, pastaruoju metu „Brexito“ priešininkų šiek tiek padaugėjo. Per pastarąją apklausą „YouGov“ apklausė per 25 000 rinkėjų.

Ministrė pirmininkė Theresa May atmeta antro referendumo galimybę. Sekmadienį ji stočiai BBC, be to, pareiškė, kad surenti antrąjį balsavimą prieš kovo 29-ąją planuojamą išstojimo terminą neįmanoma. T. May siekia, kad britų parlamentas pritartų jos su Briuseliui sunkiai išsiderėtai „Brexito“ sutarčiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ALGIS

Lokit neloję , šuns balsas į dangų neina , kitaip jau NEBEBUS

anglai pradeda po truputy tvarkytis

pabege is eurokolchozo. kuriame jau dabar po frau merkel kvietimo --kas antra ,,,europietis,, babajus is arabu emiratu ,islamistas teroristas arba afrikietis --ir visi jie islaikytiniai pasalpiniai

Anonimas

Apie pasalpas niekas nezino.Kad Lietuvoj seniunijos slepia pasalpas ir daug kitu lengvatu tai nereiskia kad anglai sleps.Europos pinigus dalinasi valdzia.Kiek Anglijoj zmoniu okiek Lietuvoj.Kad Lietuvoj laiko zmones prispaustus tai nereiskia kad anglai taip darys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS