A. Navalnas stojo prieš teismą dėl protestų organizavimo | Diena.lt

A. NAVALNAS STOJO PRIEŠ TEISMĄ DĖL PROTESTŲ ORGANIZAVIMO

  • 12

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas penktadienį stojo prieš teismą dėl praėjusią savaitę visoje šalyje surengtų demonstracijų, kurių dalyviai protestavo prieš Vladimiro Putino prisaikdinimą ketvirtai kadencijai prezidento poste.

A. Navalnui pareikšti kaltinimai nesankcionuotų protestų organizavimu ir nepaklusnumu policijos pareigūnams. Už tai jam gali būti skirta iki dviejų mėnesių laisvės atėmimo ar bauda.

Vienas Maskvos teismas nutartį turėjo paskelbti penktadienį, tačiau bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki kitos savaitės, kad parodymus galėtų duoti liudininkai.

„Tai, kas vyksta teisme iš tikrųjų neturi nieko bendra su nuosprendžiu. Nuosprendis tikriausiai jau yra... jie turi laikytis formalių žingsnių, tačiau tai neturi nieko bendra su rezultatu“, – paskelbus apie atidėjimą tvirtino A. Navalnas.

„Galbūt yra koks nors piktas planas“, – pridūrė jis.

41 metų politikas, kuriam buvo uždrausta mesti iššūkį V. Putinui per kovą vykusius prezidento rinkimus, šeštadienį ragino Rusijos gyventojus rinktis į visoje šalyje vykusią protesto akciją „Jis mums ne caras“.

Anot duomenis apie politinius areštus renkančio nepriklausomo stebėtojo „OVD Info“, šeštadienį 27 Rusijos miestuose buvo suimta daugiau nei 1,6 tūkst. protestuotojų.

Organizacijos teigimu, kas dešimtas sulaikytųjų buvo nepilnametis.

Pareigūnai sučiupo ir patį A. Navalną ir jį ištempė už rankų ir kojų, vos šiam pasirodžius sausakimšoje Maskvos Puškino aikštėje.

Po demonstracijų, per kurias pareigūnai keliuose miestuose mušė protestuotojus ir tempė juos žeme, kitos šalys kritikavo Rusijos valdžią už „policijos brutalumą ir masinius areštus“.

Po 2011-aisiais ir 2012-aisiais surengtų masinių protestų prieš V. Putino valdymą A. Navalnui tapus vienu svarbiausių opozicijos veikėjų, jam buvo iškelta virtinė kaltinimų.

Pernai jis tris kartus buvo įkalintas už demonstracijų organizavimo tvarkos pažeidimus. Jis taip pat buvo keletą kartų užpultas gatvėje. Po vienos atakos, kai A. Navalnui į veidą buvo šliūkštelėta briliantinės žalumos, aktyvistas turėjo išvykti operuotis į Ispaniją, kad neapaktų viena akimi.

A. Nalano judėjimo nariams taip pat gresia būti nuteistiems, o jo jaunieji šalininkai skundžiasi patiriantys spaudimą mokyklose ir universitetuose, nes dalyvauja opozicijos kampanijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Oho, kaip pragydo putinofilų choras! Apgailėtini pašlemėkai.

LT

Kunigaikštis piliofkėi buvo protingesnis už šita debila.

lietuvis:

Lyg to brutalumo iš policijos pusės nebūtų vakarų šalyse, atidžiau pasižiūrėkite pasaulinę smi ir jūs tai pamatysite. Lietuvoje prie seimo taip pat buvo super brutalumas iš policijos pusės, šaudant į mitinguotojus, nemažai buvo sužeistų. Todėl tokie kaip skvernelis ir stumiami valdžion į pačius aukščiausius postus, čia kaip padėka jam už jo brutalią veiklą prieš tautą, prisiminkite nesenus įvykius O navalnis daugiausia drumsčia protą nepilnamečiams, nes juos lengviausia prigauti ir apsukti jiems protus ! Velniop tokius kaip navalnis, niekadėjus ir triukšmadarius, kurie - finansuojami vakarų !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS