JAV sugriežtino vizų taisykles nesusituokusiems diplomatams gėjams | Diena.lt

JAV SUGRIEŽTINO VIZŲ TAISYKLES NESUSITUOKUSIEMS DIPLOMATAMS GĖJAMS

  • 4

Jungtinės Valstijos neišduos vizų daugiau kaip 100 diplomatų gėjų partneriams, jei šios poros nesusituoks, antradienį pranešė pareigūnai.

Pranešimas pasirodė prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijai karpant LGBTQ bendruomenės apsaugos priemones, nors pareigūnai sprendimą aiškina teisiniu abipusiškumu, o ne kokia nors prieš gėjus nukreipta darbotvarke.

Pagal naująsias taisykles diplomatai, nepriklausomai nuo jų lytinės orientacijos, iki metų pabaigos turės susituokti, jei norės, kad jų partneriai gautų vizas.

Pagal ankstesnę politiką, kurią nustatė buvusi valstybės sekretorė Hillary Clinton (Hilari Klinton), JAV vizas tos pačios lyties partneriams išduodavo nepriklausomai nuo jų šeiminės padėties.

Sprendimas paveikia maždaug 105 šeimas. 55 iš minimų diplomatų yra paskirti į JAV įsikūrusias tarptautines organizacijas, tokias kaip Jungtinės Tautos, nurodė vienas Valstybės departamento pareigūnas.

Diplomatai galės gauti vizas savo partneriams, jei susituoks. Tą jie gali padaryti ir būdami Jungtinėse Valstijose.

Buvusi JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Samantha Power (Samanta Pauer) D. Trumpo administracijos sprendimą pavadino „be reikalo žiauriu ir netolerantišku“.

Ji pažymėjo, kad tik 12 proc. JT narių leidžia tuoktis tos pačios lyties asmenims.

JAV gėjų teisių gynimo grupė „Human Rights Campaign“ minimą sprendimą pavadino „nebūtinu, niekšišku ir nepriimtinu“.

„Tai nesąžininga, nereikalinga ataka prieš kai kuriuos LGBTQ diplomatus iš viso pasaulio ir ji atspindi Trumpo ... administracijos priešiškumą LGBTQ žmonių atžvilgiu“, – sakė vienas organizacijos vadovų Davidas Stacy (Deividas Steisis).

Vienas JAV pareigūnas atrėmė, kad naująja politika sudaromos tokios pačios vizų sąlygos, kurias Valstybės departamentas nustato saviems diplomatams, dirbantiems užsienyje, atsižvelgiant į 2015 metų Aukščiausiojo Teismo sprendimą legalizuoti tos pačios lyties asmenų santuokas visose Jungtinėse Valstijose.

„Tai sumanyta ne kaip ataka. Tai sumanyta ne kaip baudžiamoji priemonė. Tai fakto, kad tos pačios lyties asmenų santuokos Jungtinėse Valstijose yra legalios, pripažinimas ir kodifikavimas“, – žurnalistams sakė pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Pasak jo, Vašingtonas žino, kad daug gėjų porų susiduria su nepalankiu vertinimu savo valstybėse, bet Jungtinės Valstijos nori „užtikrinti vienodą elgesį ir abipusiškumą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Yra ka diskutuoti

Tai kategorija

Anonimas

Tikrai šaunu kad tiems pidarams užkertą kelią,ir dar būtų šauniau,kad iš vis diplomatų neliktų tų iškrypėlių,visas pasaulis smirdi nuo jų.Reikia juos gydyti,arba kastruoti,tai nenukentės vaikai.,nes jie tvirkina ir padaro juos nepilnaverčiais .

va

tep ......Trumpas tare savo zody;-- nesantuokiniams pederastams --amerikos durys uzdarytos.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS