Norvegų vyriausybė kaltina „Facebook“ ir „Google“ manipuliacijomis | Diena.lt

NORVEGŲ VYRIAUSYBĖ KALTINA „FACEBOOK“ IR „GOOGLE“ MANIPULIACIJOMIS

  • 0

Kompanijos „Facebook“ ir „Google“ imasi gudravimo norėdamos gauti vartotojų sutikimą asmeninės informacijos apdorojimui, nors įsigaliojo naujas Europos Sąjungos reglamentas dėl duomenų apsaugos, remdamasi Norvegijos vartotojų reikalų taryba trečiadienį pranešė Vakarų žiniasklaida.

„Šios kompanijos manipuliuoja mumis, kad mes pateiktume savo asmeninius duomenis“, – sakė Tarybos atstovas Finnas Myrstadas (Finas Miurstadas).

Pagal gegužės 25-ąją įsigaliojusį ES Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (General Data Protection Regulation, GDPR), reguliuojantį europiečių asmens duomenų platinimą ir naudojimą, kompanijos turi gauti tikslų ir savanorišką vartotojų sutikimą dėl jų asmeninės informacijos apdorojimo.

Pasak F. Myrstado, kompanijos demonstruoja „pagarbos savo vartotojams nebuvimą ir apeina principą, kad vartotojai patys kontroliuotų savo asmeninius duomenis“.

Šių metų kovą kilo skandalas paaiškėjus, kad socialinio tinklo „Facebook“ vartotojų duomenys buvo perduoti trečiosioms šalims, įskaitant kompaniją „Cambridge Analytica“. Manoma, kad ši kompanija galėjo gauti duomenis apie 87 mln. socialinio tinklo vartotojų, įskaitant 2,7 mln. vartotojų ES.

Teigiama, kad šie duomenys galėjo būti panaudoti per JAV prezidento rinkimų kampaniją 2016 metais ir rengiantis referendumui dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS