Nuo kitų metų „Amazon“ srautinio transliavimo platformoje „Prime Video“ atsiras reklamų | Diena.lt

NUO KITŲ METŲ „AMAZON“ SRAUTINIO TRANSLIAVIMO PLATFORMOJE „PRIME VIDEO“ ATSIRAS REKLAMŲ

  • 0

Nuo 2024 metų pradžios „Amazon“ srautinio transliavimo platformoje „Prime Video“ atsiras reklamų, penktadienį paskelbė bendrovė, taip sekdama konkurentų pavyzdžiu ir siekdama gauti naujų pajamų sparčiai augančioje industrijoje.

„Norint ir toliau investuoti į patrauklų turinį ir ilguoju laikotarpiu toliau didinti investicijas, nuo 2024 metų pradžios „Prime Video“ laidose ir filmuose bus ribotas reklamos kiekis“, – sakoma „Amazon“ pranešime.

Bendrovė teigė, kad tokią tvarką ims taikyti JAV, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje ir Kanadoje jau kitų metų pradžioje, o vėliau – ir Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Meksikoje bei Australijoje.

Standartinės „Prime Video“ prenumeratos kaina išliks nepakitusi, tačiau, kaip ir konkurentų platformose, vartotojai galės pasirinkti žiūrėti turinį be reklamos už papildomą mokestį.

„Prime Video“ vartotojai gali naudotis ne tik srautinio siuntimo paslauga, bet ir virtine kitų paslaugų, pavyzdžiui, gauti greitesnį „Amazon“ prekių pristatymą ir nuolaidų.

Papildomas mokestis už turinį be reklamų Jungtinėse Valstijose sieks 2,99 JAV dolerio (2,8 euro) per mėnesį, sakė „Amazon“. Kainos kitose šalyse bus paskelbtos vėliau.

Praėjusiais metais „Disney+" Jungtinėse Valstijose pradėjo siūlyti planą su reklama, kuris yra pigesnis nei prenumerata be reklamos, o vėliau šią praktiką išplėtė į Europą. Viena iš pagrindinių konkurenčių „Netflix“ taip pat pradėjo teikti tokio pobūdžio pasiūlymus kai kur pasaulyje.

„Amazon“ teigė besitikinti, kad reklamos bus „gerokai mažiau nei tradicinėje televizijoje ir pas kitus srautinio transliavimo paslaugų teikėjus“.

Srautinio transliavimo platformos tikisi gauti naujų pajamų iš pigesnių planų su reklama, lėtėjant naujų prenumeratorių skaičiaus augimui, taip pat apriboti slaptažodžių dalijimąsi tarp naudotojų.

Rugpjūtį „Disney“ paskelbė, kad jos platformoje trečią ketvirtį iš eilės mažėjo prenumeratorių, tačiau bendrovė pažadėjo sutelkti dėmesį į slaptažodžių dalijimosi problemą.

„Netflix“ savo ruožtu pranešė, kad jai ėmusis kovoti su slaptažodžių dalijimusi, vartotojų skaičius išaugo beveik šešiais milijonais ir pasiekė rekordinį lygį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS