Nyderlanduose išduotas pirmasis pasas su nurodyta „neutralia“ lytimi | Diena.lt

NYDERLANDUOSE IŠDUOTAS PIRMASIS PASAS SU NURODYTA „NEUTRALIA“ LYTIMI

  • 12

Nyderlandų pareigūnai išdavė pirmąjį pasą, kuriame nurodyta, kad jo savininko lytis – „neutrali“, penktadienį pranešė britų visuomeninis transliuotojas BBC.

„57 metų Leonne Zeegers (Leonė Zekers) buvo išduotas pasas, kuriame lytis žymima „X“ ženklu, vietoje vyrams ir moterims įprastų „V“ ir „M“ ženklų“, - nurodoma pranešime.

2001 metais gimusiam vyriškos lyties L. Zeegersui buvo atlikta lyties keitimo operacija ir jis tapo moterimi, bet dabar šis žmogus laiko save neutralios lyties asmeniu.

L. Zeegers kreipėsi į teismą, prašydamas leisti „neutralią“ lytį nurodyti savo dokumentuose, ir teismas jo prašymą patenkino.

Maždaug 4 proc. Olandijos visuomenės netapatina savęs nei su vyrais, nei su moterimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Neutralus pyde...stas ? gerai. Na o gerbiamiems olandams turiu gerą verslo pasiūlymą - pigiai, dideliais kiekiais parduodu kokybišką, ekologišką ir svarbiausią , saugų muilą.

Zelemunčikas

Kauniokui pridursiu dar įžeidžiamiau.Kaip kiekvienas Kauno bomžas žino,rusai pirmauja fisuomet ir visur.Todėl pasai su ,,Ono'' vyrams išduodami nuo 60,o moterims nuo 40,kad niekas jų neaplenktų.Todėl jau keletas metų,kai Putinas turi tokį pasą.

Zelemunčikas

Nebuvau gyvenime tokio kvailo kaunioko.,,Neutralumas'' pagrinde abiem lytim yra priklausomas nuo amžiaus ir gyvenimo būdo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS