Precedento neturinti byla: nuteistas vyras, pardavinėjęs eutanazijos rinkinius | Diena.lt

PRECEDENTO NETURINTI BYLA: NUTEISTAS VYRAS, PARDAVINĖJĘS EUTANAZIJOS RINKINIUS

  • 4

Precedento neturinti byla Nyderlanduose. Teismas pasiuntė į kalėjimą vyrą, kuris prekiavo... eutanazijos rinkiniais. Nustatyta, kad nusikaltėlis iš viso pardavė 1600 pakuočių mirtino narkotikų kokteilio, praneša LNK.

Prie Nyderlandų teismo susirinko būrelis senjorų. Pasirodo, tai – palaikytojų minia, atėjusi dėl vieno iš teisiamųjų.

„Esame čia tam, kad palaikytume Aleksą, bet ir palaikytume save kaip emancipuotą kartą. Taigi už mūsų teisę apsispręsti“, – kalbėjo kalbintas vyras.

Aleksu vadinamas 30-metis, kaip teigiama, pardavinėjo žmonėms eutanazijos rinkinius. Pasak prokurorų, dėl tokio verslo mirė mažiausiai dešimt žmonių.

„Teisiamasis kaltinamas, kad dideliu mastu ir beveik trejus metus siuntė mirtinus narkotikus paštu visiems, kurių jie paprašė“, – teigė teisėjas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pasak teisėjo, vyras nuo 2018 m. pardavė iš viso 1, 6 tūkst. pakuočių mirtino narkotikų kokteilio. Tad mirčių dar gali būti dešimt kartų daugiau. Aukų artimieji teigė, kad jie mirė baisiose kančiose. Tai pirmoji tokio pobūdžio byla Nyderlanduose.

Teisiamasis kaltinamas, kad dideliu mastu ir beveik trejus metus siuntė mirtinus narkotikus paštu visiems, kurių jie paprašė.

„Kadangi šios medžiagos buvo supakuotos įprastose pakuotėse, siunčiamos paštu dėžutėse, negalima atmesti galimybės, kad šios labai toksiškos medžiagos pateko į atsitiktinių žmonių, pavyzdžiui, vaikų rankas“, – sakė teisėjas.

Pasak teisėjo, nusikaltėlis savo veiksmais diskreditavo eutanazijos praktiką šalyje. Nyderlandai buvo pirmieji, įteisinę eutanaziją 2002 m. Paciento gyvybė gali būti nutraukta tik griežtais, įstatymo numatytais atvejais ir prižiūrint gydytojui. Tai leidžiama padaryti tik tuo atveju, jei žmogus patiria nepakeliamas, nesibaigiančias kančias, nėra sveikatos pagerėjimo perspektyvos ir prašymas mirti yra pateiktas sąžiningai bei su giliu įsitikinimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Joo

Armonikaitė su lanzbyyrgių šaika visa tai siekia įgyvendinti

propaganda

mirė baisiose kančiose-legalūs eutanazijos rinkiniai(kur žiūri žmogaus teisės?)

Anonimas

Autonaziją įteisinus pasaulyje mirtu ne tie kurie norėtų mirti ,nes serga nepagydoma sunkia liga o mirtu tie kurie trukdo kam nors.Ne tik ligoniai bet ir sveiki, tą norėjau pasakyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS