P. Porošenka procese liudija prieš savo pirmtaką V. Janukovyčių | Diena.lt

P. POROŠENKA PROCESE LIUDIJA PRIEŠ SAVO PIRMTAKĄ V. JANUKOVYČIŲ

  • 3

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka procese dėl tėvynės išdavimo liudijo prieš savo pirmtaką Viktorą Janukovyčių.

„Aš pats mačiau Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų karius“, - pareiškė jis trečiadienį Kijeve. Rusijos kareiviai 2014 metais po vasario 20-osios be Ukrainos leidimo buvo permesti į Krymo pusiasalį.

„Tai galima pavadinti agresija ir neteisėta aneksija“, - sakė P. Porošenka. Jis kalbėjo vaizdo ryšiu kaip kaltintojų liudytojas. Šie kaltina V. Janukovyčių įteisinus Krymo pusiasalio aneksiją.

Pagrindinis kaltinimas V. Janukovyčiui yra 2014 metais JT Saugumo Taryboje perskaitytas jo laiškas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui su prašymu nusiųsti dalinius „teisėtai tvarkai atkurti“. Šis laiškas pasitarnavo Maskvai kaip dalinių operacijos ir vėliau įvykdytos Krymo aneksijos legitimacija, teigia kaltintojai.

V. Janukovyčius nuo jo nuvertimo 2014 metų vasarį gyvena Rusijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To taigi

Visur yra išdavikų... Tu toks pats išdavikas kaip ir tie pseudo kariai kurie tuo metu išdavė Ukraina ir jiems pasiteisinimo nėra.

taigi

p.s. alchašas pmiršo paminėti, kad iš 15 tūkstančių UKR karių ir karininkų Kryme net 11 tūkstančių liko ištikimi KRYMO AUTONOMINEI RESPUBLIKAI, o likę 4 tūkstančiai pabrukę uodegas turėjo sprukti.

taigi

Buves ūkio ministras ...netikėtai palobęs ūkio ministras :) Liudija prieš :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS