P. Porošenka: Turkija pristatė Ukrainai atakos dronų | Diena.lt

P. POROŠENKA: TURKIJA PRISTATĖ UKRAINAI ATAKOS DRONŲ

  • 4

Turkų gamybos koviniai bepiločiai lėktuvai „Bayraktar TB2“, dėl kurių pirkimo Kijevas anksčiau susitarė su Turkija, jau yra Ukrainoje ir netrukus bus išbandyti, sakė ukrainiečių prezidentas Petro Porošenka.

„Galiu atskleisti informaciją, kad nauji galingi kovos dronai „Bayraktar“, dėl kurių pristatymo anksčiau sutarėme su Turkijos prezidentu, netrukus bus išbandyti. Galiu jums net pasakyti, kad šios sistemos šiuo metu yra Ukrainos teritorijoje“, – sakė P. Porošenka, trečiadienį pradėdamas Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos (SNBO) posėdį Kijeve.

Ukraina turi teisę kurti modernias, veiksmingas ginklų sistemas savigynai, įskaitant galingas raketų sistemas, pridūrė prezidentas.

Tai bus „strateginis Rusijos agresijos atgrasymo veiksnys“, sakė jis.

Naujausi operatyvinio taktinio lygio atakos dronai „Bayraktar TB2“ ne vien pasižymi aukštųjų technologijų ypatumais, bet ir gali būti apginkluoti šiuolaikinėmis ypač tiksliai nutaikomomis raketomis šarvuotajai technikai, inžineriniams įrenginiams ir įtvirtinimams, taip pat jūriniams taikiniams naikinti, sausio mėnesį paskelbdamas apie kontraktą su Turkija sakė P. Prorošenka.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Aitvaras

Kai rusas ginkluojasi,tai NATO puola,o kai rusų kaimynai ginkluojasi,tai durniai,pameseliai,ir t.t.Slykstus padarai tie mongolų palikuonys.

sako --jei Dievas nori ka nors nubaust....

tai pirmiausiai atima prota....matomaai porosionka neuzilgo ant desru paleis

To juokdariui

O tu kitaip elgtumeis prieš rinkimus,manau kad ne.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS