P. Porošenka: Ukraina turi sinchronizuoti sankcijų Rusijai režimą su JAV | Diena.lt

P. POROŠENKA: UKRAINA TURI SINCHRONIZUOTI SANKCIJŲ RUSIJAI REŽIMĄ SU JAV

  • 7

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka penktadienį pasveikino JAV sprendimą išplėsti sankcijas virtinei Rusijos oligarchų, pareigūnų ir įmonių, taip pat pareiškė, kad jo šalis ir Europa turėtų imtis atitinkamų priemonių.

„Artimiausiu laiku laukiu Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos kompleksinių pasiūlymų, kaip būtų galima sinchronizuoti ukrainiečių ir amerikiečių sankcijų režimus“, – P. Porošenka rašė savo „Facebook“ žinutėje.

Ukrainos prezidentas sakė, kad naujausios JAV sankcijos į vadinamąjį „Kremliaus sąrašą“ įtrauktiems subjektams yra deramas atsakas į „agresiją prieš Ukrainą, kišimąsi į nepriklausomų valstybių vidaus reikalus ir nepagarbą tarptautinei teisei“.

„Tikiu, kad Europos Sąjunga analogiškai sustiprins savo varžomąsias priemones prieš Kremliaus elitą“, – pridūrė P. Porošenka ir pareiškė, kad tik vieningais veiksmais galima priversti Rusiją pakeisti savo elgesį ir atkurti Ukrainos teritorinį vientisumą.

JAV Iždo departamentas penktadienį paskelbė sankcijas septyniems rusų oligarchams, kaltinamiems remiant ir gaunant naudos iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino pastangų pakenkti Vakarų demokratijoms, ir dar 17 vyriausybės pareigūnų už „kenksmingą veiklą“ pasaulyje. Sankcijos taip pat nukreiptos prieš 12 kompanijų, priklausančių minėtiems rusų oligarchams, valstybinę ginklais prekiaujančią kompaniją ir vieną dukterinį banką.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tt

Ir taip varkšai prarūge haholai, dar keulaitis dabaiginėja snukiu atšertu.

Sio diktatoriaus

Dienos suskaiciuotos ,tiek ukrainieciu kraujo isgeres vagis ilgai nepratemps

To:to diktatori

Klumpai it like klumpai, be proto, ne kulturos. Presuming klumpai kaip tavo send liaison mix I grindu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS