Paryžiaus centras vieną dieną per mėnesį bus skirtas pėstiesiems | Diena.lt

PARYŽIAUS CENTRAS VIENĄ DIENĄ PER MĖNESĮ BUS SKIRTAS PĖSTIESIEMS

  • 0

Paryžiaus valdžia nusprendė nuo spalio 7-osios kiekvieno mėnesio pirmą sekmadienį uždaryti miesto centrą automobiliams, pranešė laikraštis „Le Figaro“.

„Paryžiaus merija surengė centrinių gatvių uždarymo automobiliams ir kitoms transporto rūšims eksperimentą, suteikdama pėstiesiems ir dviratininkams laisvę judėti. Kadangi tai sulaukė sėkmės tarp Paryžiaus gyventojų, nuo spalio 7 dienos kiekvieno mėnesio pirmąjį sekmadienį sostinės centras bus skirtas pėstiesiems“, – rašė laikraštis.

Transportas bus draudžiamas Sitė ir Sen Lui salose, Šatlė aikštėje, Luvro ir teatro „Opera-Garnie“ rajonuose, Marė kvartale ir Eliziejaus laukuose. Automobilių eismas nebus ribojamas pagrindinėse gatvėse, tokiose kaip Sevastopolio bulvaras.

„Projektas yra policijos prefektūros, apygardų ir rajonų asociacijų vadovų bendradarbiavimo rezultatas. Jo labai laukė visi paryžiečiai. Be to, pėsčiųjų zonos sukūrimas miesto centre sudarys sąlygas reikšmingai sumažinti oro taršą Prancūzijos sostinės centriniuose rajonuose ir trumpam apsaugos gyventojus nuo triukšmo“, – minėtam laikraščiui sakė vienas miesto tarybos narys.

Pasak laikraščio, kovos su oro tarša Paryžiuje iniciatorė buvo merė Anne Hidalgo (An Hidalgo). Planą uždaryti automobiliams Eliziejaus laukus ji pasiūlė dar 2014 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS