Per pastarąsias dvi dienas laivas „Ocean Viking“ išgelbėjo daugiau kaip 500 migrantų | Diena.lt

PER PASTARĄSIAS DVI DIENAS LAIVAS „OCEAN VIKING“ IŠGELBĖJO DAUGIAU KAIP 500 MIGRANTŲ

  • 11

Humanitarinę pagalbą teikiantis laivas „Ocean Viking“ per pastarąsias dvi dienas išgelbėjo daugiau kaip 500 dreifuojančių migrantų, penktadienį pranešė jį valdanti organizacija „SOS Mediterranee“.

„SOS Mediterranee“ nurodė, kad gelbėjimo operacija vyko į pietvakarius nuo Lampedūzos, vandenyse tarp Italijos salos ir Tuniso.

„Per daugiau nei 42 valandas jau atlikta 11 gelbėjimo operacijų ir išgelbėta daugiau nei 500 žmonių“, – teigė organizacija.

„SOS Mediterranee“ pridūrė, kad Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos (IFRC) komandos taip pat prisidėjo prie pagalbos „Ocean Viking“.

„Paieškos ir gelbėjimo zonoje tarp Tuniso ir Lampedūzos vis dar vyksta gelbėjimo operacijos“, – pareiškė „SOS Mediterranee“.

Šios nevyriausybinės organizacijos teigimu, ketvirtadienį „Ocean Viking“ gavo Italijos gelbėjimo tarnybų pranešimą apie į pietvakarius nuo Lampedūzos esančius nelaimės ištiktus žmones.

Centrinė Viduržemio jūros dalis yra pavojingiausias migrantų maršrutas.

Jungtinių Tautų Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) duomenimis, šiemet jau žuvo daugiau kaip 1 800 žmonių, bandžiusių keliauti centrinės Viduržemio jūros dalies maršrutu iš Šiaurės Afrikos į Italiją ir Maltą.

Tai gerokai daugiau nei per visus 2022 metus, kai jų skaičius siekė 1 417.

Birželį vakarinėje Viduržemio jūros dalyje nuskendęs laivas nusinešė mažiausiai 82 žmonių gyvybes – tai buvo vienas iš daugiausiai aukų pareikalavusių incidentų, susijusių su šiuo maršrutu plaukiančiais migrantais.

Praėjusį mėnesį Italijos valdžios institucijos 10 dienų sulaikė laivą „Ocean Viking“ Čivitavekijos uoste netoli Romos, suabejojusios laivo saugumo standartais, kol galiausiai jį paleido

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Eik nx,

kaZapšuni.

Panieka

Į Lietuvą, į Lietuvą visus priims kaip merkelienė.

Baltas

ne migrantų. o nelegalų nusikaltėlių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS