Pietų Korėjoje iškelta baudžiamoji byla prieš BMW | Diena.lt

PIETŲ KORĖJOJE IŠKELTA BAUDŽIAMOJI BYLA PRIEŠ BMW

Grupė BMW automobilių savininkų Pietų Korėjoje pateikė baudžiamąjį skundą prieš Vokietijos prabangių automobilių gamintoją BMW dėl įtariamo vilkinimo atšaukti per 100 000 automobilių po incidentų, kai dėl netinkamo komponento užsidegė varikliai, pranešė jų advokatas.

Jau pradėtas vyriausybinis tyrimas dėl galimai vilkinamo automobilių atšaukimo. Atšaukti automobilius buvo nurodyta liepą, po to, kai per 30 BMW automobilių - daugiausia 520d sedanų - šiais metais užsidegė Pietų Korėjoje.

BMW atsiprašė pirmadienį dėl minėto incidento, aiškindama, kad varikliai užsidegė dėl netinkamo komponento, skirto sumažinti emisijas iš dyzelinių variklių. Tačiau įpykusių klientų toks atsiprašymas nenuramino, - jie tvirtina, kad bendrovė turėjo anksčiau atšaukti automobilius.

BMW viceprezidentas Johannas Ebenbichleris, atsakingas už kokybės valdymą, žurnalistams sakė, kad automobilių gamintoja apie problemą dėl komponento sužinojo dar 2016 metais, bet užsidegimų priežastis jai pavyko nustatyti tik šių metų birželį. Jis nepateikė išsamesnės informacijos.

Advokato Ha Jong-sun teigimu, baudžiamasis skundas pateiktas prieš šešis asmenis, įskaitant ir J Ebenbichlerį, dvidešimties BMW automobilių savininkų ir vieno nukentėjusiojo per incidentą vardu.

„Sunku patikėti, kad BMW prireikė dvejų metų, kad nustatytų automobilių užsidegimo priežastį... Būtina atlikti baudžiamąjį tyrimą“, - AFP agentūrai sakė jis.

Už tokio pobūdžio nusižengimą pagal Pietų Korėjos įstatymą gresia kalėjimas iki dešimties metų arba bauda iki 100 mln. vonų (89 400 tūkst. dolerių).

Pastaruoju metu Pietų Korėjos spaudoje gausu vaizdelių su liepsnojančiais BMW automobiliais; kai kurios automobilių stovėjimo aikštelės net atsisako priimti transporto priemones, baimindamosi, kad jos gali užsidegti.

BMW šią savaitę dėl analogiškos problemos atšaukė 323 700 automobilių Europoje.

Pietų Korėjoje šeši iš dešimties importuotų automobilių yra iš Vokietijos.

BMW per pirmuosius šešis šių metų mėnesius pardavė beveik 39 000 automobilių, skelbia Korėjos automobilių importuotojų ir platintojų asociacija.

GALERIJA

  • Pietų Korėjoje iškelta baudžiamoji byla prieš BMW
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Ir mums reikia tokią bylą kelt - per daug tie BMW nesaugūs!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS