Pietų Korėjos prezidentas: Kim Jong Unas nori antro susitikimo su D. Trumpu | Diena.lt

PIETŲ KORĖJOS PREZIDENTAS: KIM JONG UNAS NORI ANTRO SUSITIKIMO SU D. TRUMPU

  • 1

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) „artimiausioje ateityje“ viliasi antro susitikimo su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), ketvirtadienį po trijų dienų vizito kaimyninėje šalyje sakė Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas (Mun Džejinas).

„Pirmininkas Kim Jong Unas išreiškė viltį dėl antro susitikimo su prezidentu Trumpu artimiausioje ateityje“, – grįžęs į Seulą žurnalistams sakė Moon Jae-inas.

Pasak Pietų Korėjos prezidento, kitą savaitę Niujorke per Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją susitikęs su D. Trumpu jis jam perduos asmeninę Kim Jong Uno žinutę.

Kim Jong Unas ir D. Trumpas istorinį ir daug dėmesio sulaukusį savo susitikimą surengė Singapūre birželio mėnesį. Tuomet Šiaurės Korėjos lyderis įsipareigojo siekti Korėjos pusiasalio denuklearizacijos, bet dėl detalių nebuvo sutarta, o vėliau Vašingtonas ir Pchenjanas įsivėlė į ginčus, ką tai reiškia ir kaip tai bus pasiekta.

D. Trumpo administracija nuolat minėdavo konkrečiai Šiaurės Korėjos denuklearizaciją.

Procesas buvo įstrigęs iki Moon Jae-ino kelionės į Pchenjaną, kai Kim Jong Unas sutiko visam laikui išmontuoti vieną raketų bandymų objektą.

Ekspertai buvo skeptiški, bet D. Trumpo administracija iškart pasveikino šį žingsnį, o valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) pakvietė kolegą iš Šiaurės Korėjos kitą savaitę susitikti JT Generalinės Asamblėjos užkulisiuose.

Kim Jong Unas taip pat viliasi, kad M. Pompeo netrukus vėl apsilankys Šiaurės Korėjoje, ir siekia „greitos pažangos dėl denuklearizacijos“, sakė Moon Jae-inas.

Kas paspartintų denuklearizacijos procesą?

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) pasirengęs paspartinti savo šalies denuklearizacijos procesą, jei Jungtinės Valstijos suteiktų jai saugumo garantijų, ketvirtadienį pareiškė Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas (Mun Džejinas).

„Kai tik Šiaurės Korėja imsis priemonių dėl denuklearizacijos, Jungtinės Valstijos savo ruožtu turėtų garantuoti jai saugumą“, – sakė Moon Jae-inas per Seule surengtą spaudos konferenciją po trijų dienų vizito kaimyninėje šalyje.

Pasak prezidento, Kim Jong Unas „išreiškė norą greičiau užbaigti visišką (Šiaurės Korėjos) denuklearizaciją ir pereiti prie ekonominės plėtros klausimų“.

„Ketinu perduoti informaciją apie susitikimą amerikiečiams, kai su vizitu lankysiuosi Jungtinėse Valstijose ir vėl susitiksiu su prezidentu (Donaldu) Trumpu (Donaldu Trampu)“, – pridūrė Pietų Korėjos lyderis.

Moon Jae-ino administracija informavo, kad prezidentas planuoja kitą savaitę vykti į Niujorką. Pranešama, kad jo susitikimas su D. Trumpu turėtų įvykti rugsėjo 24 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonavos vandamas

Pietų Korėjos??? Lopai jūs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS