Po daugybės gyvybių pareikalavusios traukinių avarijos atsistatydino graikų transporto ministras | Diena.lt

PO DAUGYBĖS GYVYBIŲ PAREIKALAVUSIOS TRAUKINIŲ AVARIJOS ATSISTATYDINO GRAIKŲ TRANSPORTO MINISTRAS

Graikijos transporto ministras Kostas Karamanlis trečiadienį po dešimčių gyvybių pareikalavusios traukinių avarijos paskelbė atsistatydinantis, sakydamas, kad jaučia pareigą žengti tokį žingsnį „iš pagarbos taip neteisingai žuvusių žmonių atminimui“.

Keli vagonai nuvažiavo nuo bėgių ir mažiausiai trys užsidegė antradienį prieš pat vidurnaktį, kai netoli Tempės ir Larisos miestų keleivinis traukinys, išvažiuodamas iš geležinkelio požeminės pervažos, susidūrė su krovininiu traukiniu.

Žuvo mažiausiai 36 žmonės ir maždaug 85 buvo sužeisti, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Keleiviniu traukiniu važiavo šimtai žmonių, tarp jų daug universitetų studentų, grįžtančių namo po atostogų.

Incidento priežastis vis dar nežinoma, bet trečiadienį buvo suimtas Larisos miesto stoties viršininkas. Policija jo pavardės neskelbia.

Dar du žmonės buvo sulaikyti apklausai.

Avarijos vietoje apsilankęs Graikijos ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) sakė, kad vyriausybė turi padėti sužeistiesiems atsigauti ir nustatyti žuvusiųjų tapatybę.

„Galiu garantuoti viena: išsiaiškinsime šios tragedijos priežastis ir padarysime viską, kas nuo mūsų priklauso, kad kas nors panašaus daugiau nepasikartotų“, – sakė K. Micotakis.

Graikijos prezidentė Katerina Sakelaropulu (Katerina Sakellaropoulou) nutraukė oficialų vizitą Moldovoje, kad aplankytų įvykio vietą ir padėjo gėlių prie nuolaužų.

Vyriausybė nuo trečiadienio paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą, o prie visų Europos Komisijos pastatų Briuselyje vėliavos plevėsavo nuleistos iki pusės stiebo.

Popiežius Pranciškus pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms – jo vardu Vatikano valstybės sekretorius nusiuntė užuojautą Graikijos vyskupų konferencijos pirmininkui,

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Uzuojauta

Zuvusiu seimoms. Ir KAIP nebutu baisu ,bet transporto ministras atsistatydino!!!! O KAIP PAS MUS LIETUVOJE APSISIKUSIU MINISTERIU KRUVOS BET NEI VIENAS NEATSISTATYDINA,nors SUDAI per akis drimba

SUSIJUSIOS NAUJIENOS