Po vizito pas odontologą A. Navalno laukė nemaloni staigmena | Diena.lt

PO VIZITO PAS ODONTOLOGĄ A. NAVALNO LAUKĖ NEMALONI STAIGMENA

  • 12

Iškiliausias Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas buvo sulaikytas policijos Maskvoje, ketvirtadienį pranešė jo Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkas Ivanas Ždanovas.

„Navalnas sulaikytas. Kol kas niekas daugiau neaišku“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė teisininkas.

Pats A. Navalnas socialiniuose tinkluose parašė, kad pareigūnai jį sulaikė išėjus iš odontologijos kabineto.

„Suskaudo dantį, nuėjau į stomatologiją. Išėjau iš stomatologo – sveiki, 2-asis operatyvinis pulkas, jūs sulaikytas. Kažkur veža“, – rašė balsingiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas.

Anksčiau buvo pranešta, kad Maskvos Šeremetjevo oro uoste buvo sulaikytas A. Navalno rinkimų kampanijos štabo vadovas Leonidas Volkovas, ketinęs skristi į susitikimą su opozicionieriaus šalininkais Ufos mieste.

Be to, antradienį Maskvos Šeremetjevo oro uoste buvo sulaikytas kitas svarbus A. Navalno sąjungininkas – FBK vadovas Romanas Rubanovas. Vėliau sostinės teismas skyrė jam 10 parų arešto dėl socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtos žinutės, raginusios dalyvauti praėjusį mėnesį rengtame nesankcionuotame mitinge.

Kaip skelbiama teismo nutartyje, R. Rubanovas tviteryje pasidalijo nuoroda į Kremliaus kritiko vaizdo įrašą pavadinimu „Pirmas žingsnis pergalės link“. Jame A. Navalnas kvietė rusus į protesto mitingą „Rinkėjų streikas“, vykusį sausio 28-ąją.

Žinomiausiam Kremliaus kritikui A. Navalnui pareigūnai neleido balotiruotis kovą vyksiančiuose prezidento rinkimuose dėl teistumo korupcijos byloje, kurią šis opozicijos lyderis laiko politiškai motyvuota.

Dabar jis ragina rusų rinkėjus boikotuoti rinkimus.

Opozicijos protestuotojas praleis metus už grotų

Rusijos teismas ketvirtadienį skyrė vienam protestuotojui vienų metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad 2017-ųjų kovą per opozicionierių demonstraciją jis smogė policijos pareigūnui.

Dmitrijus Borisovas buvo kaltinamas per praėjusių metų protesto akciją dukart spyręs policininkui į galvą.

Per tuos protestus, surengtus Rusijos opozicijos lyderio A. Navalno iniciatyva, įvairiuose šalies miestuose į gatves išėjo dešimtys tūkstančių žmonių.

Teisiamas protestuotojas savo kaltės nepripažino, nurodė naujienų agentūra „RIA Novosti“, pranešusi apie teismo nuosprendį.

Dar šeši tos pačios demonstracijos dalyviai buvo nuteisti jau anksčiau. Už „smurtą“ prieš teisėsaugos pareigūnus jiems skirtos nuo aštuonių mėnesių iki trejų metų laisvės atėmimo bausmės.

Kaip ir D. Borisovas, tie nuteistieji buvo įtraukti į politinių kalinių sąrašą, kurį kasmet skelbia didžiausia Rusijos žmogaus teisių organizacija „Memorial“.

Dėl dalyvavimo „nesankcionuotuose“ kovo 26-osios protestuose buvo nuteisti dar keli šimtai asmenų. Jiems buvo skirtos baudos arba kelios dienos arešto.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

As

Misniai, bijo konkurencijos, kodėl ji persekioja jei geklaruoja jog viskas gerai ir liaudis už Putiną

Gėda

Kvailas prapogandinis straipsnis mankurtams.

p.Magnolijos subinlaižiai

Kodėl jūsų šiandien tiek mažai? Vienintelis šlapimo nelaikantis Jankių mazgotė už visus vargsta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS