Popiežius nurodė atlikti išsamų tyrimą dėl išnaudojimu kaltinamo JAV kardinolo | Diena.lt

POPIEŽIUS NURODĖ ATLIKTI IŠSAMŲ TYRIMĄ DĖL IŠNAUDOJIMU KALTINAMO JAV KARDINOLO

  • 3

Popiežius Pranciškus nurodė atlikti išsamų Vatikanų archyvų tyrimą, kaip žinomas amerikiečių kardinolas kopė bažnytinės karjeros laiptais, nepaisant kaltinimų, jog jis seksualiai išnaudojo seminaristus ir jaunus kunigus.

Vatikanas šeštadienį paskelbė pareiškimą, kad supranta, jog tyrimas gali pateikti įrodymų apie buvusius „pasirinkimus, kurie nedera su šių laikų požiūriu į šiuos klausimus“.

Kartu Vatikanas patikino, kad „seks tiesios keliu, kad ir kur jis vestų“. Popiežius pabrėžė, kad išnaudojimų dangstymas nebegali būti toleruojamas.

Pareiškime neužsimenama apie kaltinimus, kad popiežius Pranciškus pats galėjo ignoruoti kardinolui Theodore'ui McCarrickui (Teodorui Makerikui) mestus kaltinimus lytiniu išnaudojimu.

Kardinolas T. McCarrikas liepos mėnesį buvo priverstas atsistatydinti.

Konservatyvus arkivyskupas, buvęs Vatikano pasiuntinys Vašingtone Carlo Maria Vigano (Karlas Marija Viganas) rugpjūčio mėnesį sukėlė skandalą pareiškęs, kad Pranciškus asmeniškai penkerius metus ignoravo įtarimus dėl T. McCarricko.

C. M. Vigano taip pat ragino popiežių atsistatydinti. Pranciškus į šiuos kaltinimus kol kas neatsakė.

Skandalas atskleidė skilimą Bažnyčioje tarp kai kurių ultrakonservatyvių katalikų ir popiežiaus, kurį jie laiko pavojingu progresyviuoju, didesnį dėmesį skiriančiu socialiniams klausimams, o ne tradiciniams Bažnyčios reikalams.

Rugpjūčio mėnesį Bažnyčią taip pat sukrėtė JAV ataskaita apie vaikų lytinį išnaudojimą, kurioje daugiau kaip 300 kunigų  kaltinami daugiau kaip tūkstančio vaikų išnaudojimu Pensilvanijos valstijoje per septynis dešimtmečius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Keistas tas popiežius, jis juk TURI žinot kad kardinolai neveikia patys iš savęs, kad jie TIK vykdo Aukščiausiojo valią, jie juk betarpiški dievo tarnai... :/

Dieva tikiu

Bet netikiu kataliku baznycia. Niekam nebereikalingas tas keistas ir nebeaktualus maskaradas. Suprantu tik kunigo, kaip psichologo vaidmeni. Bet musu baznycioje labai mazai tokiu kunigu. Bent jau butu kaip JAV, kur baznycia prisideda prie bendruomeniu gyvenimo, svietimo...

tik

dabar atsibudo o kur buvo per 100cius ir viskas uzslaptinta o celibato ivedimas tai akivaizdus pedofilijos slepimas neisileidziant moteru ir viskas buvo daroma po /sventumo/ skraiste kur sventumas buvo perkamas indulgencijomis koks dar gali buti ciniskos hipnozes mastas kuriam tarnauja galingieji tikintys tik pinigais o visi kiti tegul tiki sia apgaule nes tai ne Dievo o velnio tarnai ......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS