Popiežius priėmė su vaikų lytiniu išnaudojimu susijusių trijų vyskupų atsistatydinimą | Diena.lt

POPIEŽIUS PRIĖMĖ SU VAIKŲ LYTINIU IŠNAUDOJIMU SUSIJUSIŲ TRIJŲ VYSKUPŲ ATSISTATYDINIMĄ

  • 3

Popiežius Pranciškus pirmadienį priėmė trijų Čilės vyskupų, tarp kurių yra prieštaringai vertinamas Juanas Barrosas (Chuanas Barosas), atsistatydinimą, vaikų lytinio išnaudojimo Čilėje skandalui užtemdžius jo popiežiavimą.

Praėjusį mėnesį po virtinės susitikimų Vatikane savo atsistatydinimo pareiškimus popiežiui pateikė visa Čilės delegacija.

Keletas Čilės Katalikų Bažnyčios hierarchijos narių yra kaltinami dangstę kunigą pedofilą Fernando Karadimą (Fernandą Karadimą) 9-ame ir 10-ame dešimtmečiuose ir ignoravę jo nusikaltimus.

Argentinoje gimęs popiežius Pranciškus, kurio sprendimą Vatikanas paskelbė pirmadienį, sakė, kad prie jo tai negali daugiau pasikartoti.

Tačiau sausį ir pats popiežius buvo įklimpęs į šį skandalą, kai lankydamasis Čilėje viešai apgynė J. Barrosą, kaltintą F. Karadimos nusikaltimų dangstymu.

Vėliau, perskaitęs 2,3 tūkst. puslapių ataskaitą apie vaikų lytinį išnaudojimą Čilėje, Pranciškus atsiprašė visų aukų ir pripažino, kad reaguodamas į šį skandalą padarė „rimtų klaidų“.

Nuo to laiko popiežius jau priėmė dvi F. Karadimos aukų grupes Vatikane.

Nuo 2000 metų Čilės pareigūnai gavo pranešimų apie maždaug 80 Romos katalikų kunigų, kaltinamų lytiniu išnaudojimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

O kur baudžiamoji atsakomybė tiems iškrypeliams? Ar bažnyčia ir šiai dienai aukščiau istatymo? Mokesčių nemoka vaikus prievartauja senai laikas ta apsimelavusia šetono irštva išardyti...

gerai

bet tos 3 /aveles/ tik del ivaizdzio juk inkvizicija degino nekaltus o sie tai kalti tai del prestizo patys bent susidegintu bet konklava neleis nes jie visi is to pacio /molio/....

Zigmas

Visur yra šių problemų, tik Bažnyčiai, kaip moraliniam autoritetui jos skaudžiai rėžia. Popiežius nebijo spręsti problemas, atsiprašyti suklydęs vertindamas ir drąsiai bendrauja su tais, kurie nukentėjo. Tam reikia daug drąsos ir tikrumo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS