Popiežius: siekiant taikos pasaulyje būtina atsigręžti į moteris ir motinas | Diena.lt

POPIEŽIUS: SIEKIANT TAIKOS PASAULYJE BŪTINA ATSIGRĘŽTI Į MOTERIS IR MOTINAS

Popiežius Pranciškus Naujųjų metų dieną laikytose mišiose pabrėžė svarbų moterų ir motinų vaidmenį Bažnyčioje, visuomenėje ir siekiant taikos pasaulyje.

„Pasauliui reikia atsigręžti į motinas ir moteris, kad atrastų taiką, išsivaduotų iš smurto ir neapykantos spiralės, susigrąžintų žmogišką žvilgsnį ir matančią širdį“, – sakė Katalikų Bažnyčios vadovas per Marijos Dievo Motinos homiliją Šventojo Petro bazilikoje Vatikane.

Sausio 1-ąją Katalikų Bažnyčia tradiciškai mini Pasaulinę taikos dieną. Šia proga Katalikų Bažnyčios vadovas pirmadienį 11 val. (Lietuvos laiku) laikė Mišias ir sakė homiliją.

Kalbėdamas apie pasaulyje vykstančius karus ir konfliktus, 87 metų pontifikas maždaug 7 tūkst. tikinčiųjų, susirinkusių į Šventojo Petro baziliką, sakė: „Mūsų neramiems laikams reikia motinos, kuri vėl suvienytų žmonių šeimą“.

Pasak pontifiko, tikintieji turėtų patikėti naujus metus Dievo Motinai ir tikėtis Dievo paguodos.

Kiekviena visuomenė turi gerbti ir saugoti moteris bei leisti joms tapti savimi, sakė Pranciškus.

„Kiekvienas, kuris skriaudžia moterį, elgiasi šventvagiškai prieš Dievą, gimusį iš moters“, – sakė popiežius.

Pasak jo, Bažnyčiai taip pat reikia moterų ir motinų, kad ji galėtų atpažinti savo moteriškąjį veidą ir taptų rūpinimosi, tarnystės, kantrybės ir motiniškos drąsos Bažnyčia.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pilietiškas

Ar ir popiežius kalba, kad kalbėti reikia! Juk pats neseniai kalbėjo apie vienos lyties žmogų palaiminimą! Tai prie ko moterys ir motinos? Juk tokių ne- bė- ra! Yra tik žmogos! Baikite blaškytis ir prie sostų savų!

pasimetes laike vatikano Popizius jezuitas

cia viena diena LGBTQ istus zenina baznycioje, propoguoja homoseksualizma , pedofilija ....cia jau kita diena-skatina laikytis Tvirtos Seimos , motinos Tevo , vaikuciu --issaugojimo principo

Fritz

Visais imanomais budais ir per pamokslus turetu buti pasakyta motrims nustoti tiek daug gimdyti. Zemeje per daug zmogenu ir jie naikina Planeta. leisti ir versti mergaites ir moteris lankyti mokyklas ir institutus. Issilavine moterys negimdo tiek daug ir taip automatiskai neprisideda prie karu ir Planetos naikinimo. Reikia ypac pietu pusrutulyje iskiepyti minti, kad du sotus ir laimingi vaikai geriau nei 10 alkanu ir nelaimingu. Nesuprantancius ir nenorincius kastruoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS