Popiežius slapta buvo susitikęs su gėjų santuokų priešininke | Diena.lt

POPIEŽIUS SLAPTA BUVO SUSITIKĘS SU GĖJŲ SANTUOKŲ PRIEŠININKE

  • 0

Popiežius Pranciškus Jungtinėse Valstijose buvo slapta susitikęs su vienos Kentukio apygardos raštininke, kuri nepaisė teismo nurodymo išduoti santuokos liudijimus gėjų poroms, trečiadienį pranešė „New York Times“.

Kim Davis (Kim Deivis) su vyru Joe (Džo) praėjusį ketvirtadienį buvo slapta įvesti į Vatikano ambasadą, kur dalyvavo 15 minučių trukusiame susitikime su popiežiumi, laikraščiui pranešė K.Davis advokatas Mathew Staveris (Metju Steiveris).

Pasak jo, susitikimą organizavo Vatikano pareigūnai.

„Popiežius prie jos priėjo ir ištiesė ranką, – sakė M.Staveris. – Jis padėkojo jai už drąsą ir palinkėjo; „būk stipri“.

K.Davis anksčiau šį mėnesį buvo atsidūrusi kalėjime dėl nepagarbos teismui, kai atsisakė išduoti santuokos liudijimus, argumentuodama, kad nepritaria vienalytėms santuokoms, kurias JAV Aukščiausiasis Teismas birželį įteisino visoje šalyje.

49 metų atgimusioji krikščionė K.Davis, tvirtinusi, kad turi būti atleista nuo šios pareigos dėl savo religinių įsitikinimų, tapo milijonų amerikiečių didvyre, be to šis incidentas atgaivino audringus debatus dėl gėjų santuokų.

Po penkių dienų ji buvo paleista, nes penki iš šešių jos padėjėjų Rovano apygardoje „prisiekė, kad vykdys (Aukščiausiojo) Teismo nurodymą ir išduos santuokos liudijimus visoms poroms, atitinkančioms teisinius reikalavimus“.

Lankydamasis Jungtinėse Valstijose praėjusią savaitę Pranciškus kalbėjo apie religijos laisvę, tačiau tiesiogiai K.Davis vardo nepaminėjo.

Vis tik skrisdamas namo vienam amerikiečių žurnalistui jis pareiškė, kad nors negali kalbėti apie konkrečius atvejus, „teisė sąmoningai paprieštarauti yra teisė, kuri yra kiekvienos žmogaus teisės dalis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS