Portugalija pasisiūlė priimti dalį išgelbėtų migrantų | Diena.lt

PORTUGALIJA PASISIŪLĖ PRIIMTI DALĮ IŠGELBĖTŲ MIGRANTŲ

  • 2

Portugalija antradienį pareiškė esanti pasirengusi priimti kelias dešimtis migrantų, kuriuos išgelbėjo laivas „Aquarius“, jau antrą kartą įstrigęs Viduržemio jūroje.

„Portugalija yra pasirengusi priimti 30 iš 244 migrantų, esančių „Aquarius“ laive“ ir kituose gelbėjimo laivuose prie Maltos krantų, sakoma Portugalijos vyriausybės pareiškime.

„Aquarius“, kuris birželį įstrigo jūroje su 630 migrantų, Romai ir Valetai neleidus jam prisišvartuoti, praėjusią savaitę vėl ėmėsi gelbėjimo operacijų prie Libijos krantų.

Penktadienį laivas per dvi atskiras operacijas išgelbėjo 141 žmogų, pusė iš jų – vaikai, bet ir vėl negali rasti uosto, kuriame galėtų išleisti migrantus.

„Aquarius“ operatorės „SOS Mediterranee“ prezidentė Sophie Beau (Sofi Bo) pirmadienį sakė, kad laivui, šiuo metu esančiam tarp Maltos ir Italijai priklausančios Lampedūzos salos, abi šalys ir vėl išsiuntė „oficialius neigiamus atsakymus“.

Birželį priimti „Aquarius“ pasisiūlė Ispanija. Artimesniu atstumu buvusi Prancūzija neįsileido laivo, bet priėmė 78 migrantus po to, kai šie išsilaipino Valensijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Jiems dar per mažai miškų gaisrų?..

kaip sakoma ...

idiotams istaymai nerasomi ....... nusipirdugalins Pirdugalai....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS