Prancūzija, Vokietija ir Lenkija pradeda bendrą kovos su Rusijos dezinformacija iniciatyvą | Diena.lt

PRANCŪZIJA, VOKIETIJA IR LENKIJA PRADEDA BENDRĄ KOVOS SU RUSIJOS DEZINFORMACIJA INICIATYVĄ

  • 0

Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai pirmadienį turi pradėti bendrą iniciatyvą kovai su Rusijos dezinformacijos atakomis, susijusiomis su Maskvos plataus masto invazija į Ukrainą.

Pirmadienį Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas lankysis Prancūzijoje ir Vokietijoje, siekdamas stiprinti šalies santykius su Paryžiumi ir Berlynu.

Netoli Paryžiaus esančioje istorinėje La Sel Sen Klu pilyje Prancūzijos užsienio reikalų ministras Stephane'as Sejourne (Stefanas Sežurnė) priims Vokietijos kolegę Annaleną Baerbock (Analeną Bėrbok) ir Lenkijos kolegą Radoslawą Sikorskį (Radoslavą Sikorskį).

Savaitgalį S. Sejourne nurodė, kad Prancūzija, Vokietija ir Lenkija pateiks naują bendradarbiavimo susitarimą dėl kovos su užsienio, ypač Rusijos, dezinformacijos kampanijomis.

Numatoma, kad ministrai informuos apie Maskvos informacines atakas prieš šias tris šalis.

„Mūsų trys šalys tapo tos pačios destabilizacijos strategijos aukomis“, – šeštadienį paskelbtame interviu Prancūzijos regioniniam dienraščiui „Ouest-France“ sakė S. Sejourne.

Pasak jo, trys ministrai ketina atskleisti Maskvos vykdomas dezinformacijos atakas, kuriomis bandoma paveikti ir suskaldyti visuomenę.

Kremliaus kritikai teigia, kad Rusija jau ne vienus metus naudojasi „trolių fabrikais“ ir netikrų naujienų svetainėmis siekdama skleisti dezinformaciją Vakaruose.

Po to, kai 2022 metų vasarį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė savo kariuomenę į Ukrainą, Maskva sustiprino dezinformacijos kampaniją.

Paryžius, Berlynas ir Varšuva tikisi sustiprinti bendradarbiavimą ir atgaivinti vadinamąjį Veimaro trikampio formatą, sukurtą 1991 metais siekiant sudaryti sąlygas bendriems Europos veiksmams.

Gairės: Prancūzija, vokietija, Lenkija, Rusijos dezinformacija, bendra iniciatyva, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS