Prieš grįždamas į Ukrainą M. Saakašvilis atvyko į Briuselį | Diena.lt

PRIEŠ GRĮŽDAMAS Į UKRAINĄ M. SAAKAŠVILIS ATVYKO Į BRIUSELĮ

  • 4

Gruzijos eksprezidentas ir buvęs Ukrainos Odesos srities gubernatorius Michailas Saakašvilis trečiadienį vieši Europos Parlamente Briuselyje, kur siekia užsitikrinti europarlamentarų paramą prieš šios savaitės pabaigoje planuojamą sugrįžimą į Ukrainą.

„Ukrainos oligarchų vadovybė planuoja mane sulaikyti ir sunaikinti, bet aš jų nebijau. Tai jie turi mūsų – ukrainiečių ir gruzinų tautų – bijoti. Esu pasiruošęs bet kokiam įvykių klostymosi scenarijui“, – trečiadienį Briuselyje televizijai „Rustavi 2“ sakė jis.

M.Saakašvilis pažymėjo, kad Briuselyje nori susitikti su visų Europos politinių partijų lyderiais.

Liepos pabaigoje Ukrainos migracijos tarnyba pranešė, kad prezidentas Petro Porošenka atėmė iš M.Saakašvilio Ukrainos pilietybę. Gruzijos pilietybės jis neteko 2015-aisiais, kai buvo paskirtas Odesos gubernatoriumi.

Rugpjūčio 11 dieną Ukrainos generalinio prokuroro pavaduotojas Jevhenijus Jeninas nurodė, kad M.Saakašvilis, kaip asmuo be pilietybės, į Ukrainos teritoriją galės patekti tik turėdamas vizą.

M.Saakašvilis planuoja kirsti Ukrainos ir Lenkijos sieną rugsėjo 10 dieną.

Ukrainos teisingumo ministerija antradienį pranešė gavusi Gruzijos vyriausiosios prokuratūros prašymą areštuoti ir išduoti buvusį Gruzijos prezidentą, buvusį Ukrainos Odesos srities administracijos vadovą M.Saakašvilį.

Ukrainiečių teisingumo viceministras europinės integracijos klausimams Sergejus Petuchovas pažymėjo, kad Gruzijos vyriausiosios prokuratūros duomenimis, M. Saakašvilis yra kaltinamas keturiose bylose, iškeltose dėl svetimo turto pasisavinimo, iššvaistymo ar užvaldymo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi..

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Algis

Varle keliauninke. Taip iseina, kad nuo siol, be paso ir vizu, bet kas gali keliauti kur tik nori. Kapines ji priims.

o kelis

kaklaraisčius pupulis dabar suvalgė

Anonimas

Interpolas bijo Washingtono pasmirdusio obkomo. Jeigu dirbi amerikosams del spalvotu revoliuciju tai nereikia nei paso nei vizu ir dar didelis pliusas yra tai kad BUTINA masiskai nuzudyti kuo daugiau tukstanciu. Tokie demokratai aukso vertes. Sitas jankiu sutrauka Sukasvilis malasi po Eurokolchoza kaip sudas eketeje. Iesko durneliu gal kas priglaus. Vienas zydas jau siule lietuvai priimti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS