Prieš įsigaliojant sankcijoms, Irane vyko antiamerikietiškos demonstracijos | Diena.lt

PRIEŠ ĮSIGALIOJANT SANKCIJOMS, IRANE VYKO ANTIAMERIKIETIŠKOS DEMONSTRACIJOS

  • 2

Dešimtys tūkstančių iraniečių sekmadienį visoje šalyje išėjo į gatves, protestuodami prieš JAV. Protestai surengti prieš pirmadienį turinčias įsigalioti griežtas JAV sankcijas Teheranui.

Sostinėje demonstrantai susirinko prie buvusios JAV ambasados pastato. Jie skandavo šūkius, nukreiptus prieš tris mirtinas priešes - JAV, Izraelį ir Saudo Arabiją.

Protestai pradžioje buvo sumanyti 39-ųjų JAV ambasados užėmimo Teherane metinių proga. 1979-aisiais taip buvo protestuojama prieš tai, kad JAV priėmė nuverstąjį šachą Rezą Pahlavį. Studentų įkaitais paimti ambasados darbuotojai tada laisvę atgavo tik po 444 dienų.

Dėl ambasados užėmimo JAV nutraukė diplomatinius santykius su Iranu. Jie neatnaujini ir praėjus keturiems dešimtmečiams po to.

Demonstracijas šiais metais temdė pirmadienį įsigaliosiančius skaudžios JAV ekonominės sankcijos. „Mūsų žinia šiam komiškam JAV prezidentui: pone Trampai, niekuomet negrasink Iranui“, - sakė Mohammad Ali Jafaris, Irano revoliucinės gvardijos vadas.

JAV, gegužę pasitraukusios iš 2015 metais pasirašyto tarptautinio branduolinio susitarimo, nuo pirmadienio ims taikyti Iranui griežčiausias sankcijas istorijoje. Pirmosios sankcijos Teheranui buvo atnaujintos rugpjūtį. Naujos sankcijos pirmiausiai nukreiptos prieš naftos pramonę, taip pat finansų sektorių bei transporto sritį su svarbiais uostais.

GALERIJA

  • Prieš įsigaliojant sankcijoms, Irane vyko antiamerikietiškos demonstracijos
  • Prieš įsigaliojant sankcijoms, Irane vyko antiamerikietiškos demonstracijos
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Troliui

Fufaike padaryk babajams blow job. Būsi ir tu ir jie patenkinti.

...

Teheranui laikas pradėt telkt bendrą anti-JAV frontą... nes pačios JAV tam dirvą ruošia, visiems sankcijomis grasina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS